KONAČNO EPILOG TROVANJA DETETA ASEPSOLOM U VRTIĆU: Vaspitačica je KAŽNJENA ZATVOROM, da li je ovo dovoljno?
ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

užas

KONAČNO EPILOG TROVANJA DETETA ASEPSOLOM U VRTIĆU: Vaspitačica je KAŽNJENA ZATVOROM, da li je ovo dovoljno?

Okrivljena vaspitačica je tokom postupka priznala da je čistila pod vrtića asepsolom pre dolaska dece

Objavljeno:

Osnovni sud u Arandjelovcu osudio je na tromesečnu kaznu zatvora, uslovno na godinu dana, vaspitačicu Lj.T. iz Predškolske ustanove "Naša radost" u Rači zbog trovanja dvoipogodišnje devojčice asepsolom, koji se nalazio umesto vode u flašici.

Kako je rečeno agenciji Beta u Osnovnom sudu u Arandjelovcu, okrivljena vaspitačica je tokom postupka priznala da je čistila pod vrtića asepsolom pre dolaska dece i da se posuda razbila, nakon čega je asepsol presula u flašicu i ostavila je u kupatilu.

Ona je kazala da je o tome obavestila i jednu vaspitačicu u vrtiću.

Iz suda su naveli da nije rasvetljeno kako se flašica sa asepsolom koju je Lj. T. ostavila u kupatilu našla u prostoriji u kojoj borave deca iz jaslene grupe.

Druga vaspitačica je, ne znajući da je umesto vode u flašici asepsol, dala devojčici da popije to sredstvo za dezinfekciju.

Devojčica je popila manju količinu, a zbog trovanja je lečena na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac odakle je otpuštena kući posle sedam dana.

U Osnovnom sudu u Arandjelovcu je rečeno da je presuda koja je doneta 12. marta ove godine nepravosnažna i da je žalbu na nju uložio branilac okrivljene, kao i da će o ;tome odlučivati Viši sud u Kragujevcu koji može da potvrdi ili ukine presudu.

Sud u Arandjelovcu je u ovom slučaju odlučivao po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Arandjelovcu koje nije uložilo žalbu na donetu presudu.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.