ZLOČIN U SELU KOD TRSTENIKA NIJE TEŠKO UBISTVO?! Marka Đurića usmrtio NEZGODAN PAD NA BETON?
Četiri osobe uhapšene su neposredno nakon što je policija došla na lice mesta, Foto: Društvene mreže printscreen

kako je ovo moguće

ZLOČIN U SELU KOD TRSTENIKA NIJE TEŠKO UBISTVO?! Marka Đurića usmrtio NEZGODAN PAD NA BETON?

U međuvremenu, prijatelji i poznanici nastradalog mladića opisali su ga kao mirnog i povučenog

Objavljeno:

Tuči sa tragičnim ishodom u kojoj je nastradao Marko Đurić u selu Grabovac kod Trstenika, prethodila je svađa pijanih gostiju. Kada su krenuli da ga izbace iz lokala, bacili su ga na stepenište u dvorištu kafane, a on je nezgodno udario glavom i najverovatnije usled tog udarca preminuo, saznaje "Blic".

Četiri osobe uhapšene su neposredno nakon što je policija došla na lice mesta, a kako saznajemo od upućenog izvora, oni su se predali na licu mesta. Lisice na ruke stavljene su vlasniku kafane Dominiku D. (51), ali i trojica muškaraca starosti 21, 44 i 49 godine koji su učestvovali u tuči.

- Vlasniku kafane na teret se stavlja ubistvo, ali po svemu sudeći ne teško. Ostala trojica odgovaraće zbog učestvovanja u tuči, a veruje se da je neki od njih i njegov prijatelj - kaže naš izvor. Svi vinovnici ovog događaja bili su u vidno alkoholisanom stanju, a zbog čega je konkretno došlo do sukoba, utvrdiće istraga.

U međuvremenu, prijatelji i poznanici nastradalog mladića opisali su ga kao mirnog i povučenog i niko od njih ne može da veruje da je nastradao nakon kafanske svađe, a zatim i tuče.

- Ne znam šta se tačno dogodilo tokom te svađe, ali koliko znam Marko je vrlo tih i miran mladić. Teško je živeo, namučio se - kratko nam je kazala jedna njegova poznanica.

Na kolike kazne će biti osuđeni vinovnici ovog tragičnog incidenta, zavisi od toga kako će biti kvalifikovano krivično delo, ali po svemu sudeći, vrlo je moguće da će se ispostaviti da je po nesrećnog Đurića koban bio upravo nezgodan udarac o stepenik.

Za krivično delo ubistvo, prema Krivičnom zakoniku Srbije, zaprećena je kazna od pet do petnaest godina zatvora. S druge strane, zatvorom od najmnaje deset godina kazniće se svako ko počini teško ubistvo, a dužina kazne varira od niza faktora.

Uz to, u KZ navedeno je i da ko drugog liši života na mah doveden bez svoje krivice u jaku razdraženost napadom, zlostavljanjem ili teškim vređanjem od strane ubijenog, što bi eventualno mogao biti epilog ovog tragičnog događaja, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.