MAJIN ALIBI RUŠI CELU OPTUŽNICU! Sud od Tužilaštva traži samo 1 STVAR koja se tiče MASAKRA U JABUKOVCU
ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

pakao

MAJIN ALIBI RUŠI CELU OPTUŽNICU! Sud od Tužilaštva traži samo 1 STVAR koja se tiče MASAKRA U JABUKOVCU

Tužilaštvo u Negotinu je podiglo optužnicu sredinom februara

Objavljeno:

Optužnica za krvavi pir u Jabukovcu vraćena u tužilaštvo na dopunu istrage. Osumnjičena Maja Bađikić ima alibi za vreme kada su navodno počinjena ubistva

VIŠI sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu optužnicu protiv Davora Pernića iz Jabukovca (36) i Maje Bađikić (26) iz Dupljana, optuženih da su 7. avgusta prošle godine ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratne. Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, od Tužilaštva se traži da se obavi dodatna istraga, koja za cilj ima da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen. Pored toga, zahteva se i da se utvrdi starost opušaka u okolini mesta zločina, na kojima su pronađeni DNK tragovi Maje Bađikić.

- Imajući u vidu da Maja Bađikić ima alibi za dan kada je, navodno, počinjen zločin, traži se dopunska istraga da se ustanovi da li je masakr počinjen baš tada - saznajemo od izvora bliskom istrazi. - Naime, po izjavama svedoka, ona je tada bila na drugom mestu i nikako nije mogla da učestvuje u zločinu, a i ona sama tvrdi da nikada nije bila na imanju Kazimirovića. Jedino što priznaje jeste da je bila u vezi sa Pernićem, dok sve ostalo negira.

Zasad se zna da neće biti ekshumacije leševa, kako bi se ustanovio datum izvršenja zločina, već će se dodatne analize obaviti na uzorcima koji su već u toku postupka prikupljeni. Ono što je sporno jeste i činjenica da su opušci pronađeni gotovo pet meseci od izvršenja zločina. Uz to, na te tragove je istražnim organima ukazao upravo Pernić, koji je prvobitno dao izjavu da je zločin počinio sam, a onda je, nakon izvesnog vremena, promenio iskaz. Sud smatra i da veštaci moraju da se izjasne i objasne da li DNK trag može toliko dugo da ostane na opušcima, koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima.

Tužilaštvo u Negotinu je podiglo optužnicu sredinom februara, a Perniću i Bađikićevoj se njome na teret stavljaju teška ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. Pernić je odmah priznao zločin, ali je kasnije i ustvrdio da je sve organizovala Maja, jer su, navodno, Kazimirovići imali novca. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vodili njih dvoje, Maja je puštena iz pritvora i nalazi se na slobodi, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi koji bi nju povezali sa zločinom.

ISTRAGA PROTIV POLICAJCA

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Negotinu u toku je i postupak protiv kriminalističkog tehničara iz Policijske stanice u tom gradu, koji je bio zadužen da, po serijskim brojevima, čuva novac pronađen nakon masakra na salašu Kazimirovića. On je, međutim, uzeo oko 8.000 evra. Delo je, uz obrazloženje da je "morao da vrati neke dugove", priznao uz opasku da bi taj novac vratio čim reši probleme u koje je zapao.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.