ŠKALJARAC MILOŠ JUČE JE BIO NA NIŠANU U KAFIĆU NA VRAČARU: Policija ga zna, HAPSILI SU GA U DURMITORU
ilustracija, Foto: Printscreen

otkrivamo

ŠKALJARAC MILOŠ JUČE JE BIO NA NIŠANU U KAFIĆU NA VRAČARU: Policija ga zna, HAPSILI SU GA U DURMITORU

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intezivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja

Objavljeno:

Nikšićanin Miloš Nilović, zvani Runjo navodno je bio osoba kog je naoružani Crnogorac s maskom na licu juče popodne tražio u kafiću na Vračaru. Miloš Miljanović (33) je juče sa "uzijem" u ruci ušetao u kafić i šetao se među stolovima vidno tražeći nekoga. U kafiću su se u tom trenutku nalazili Nilović, Nikola Kovačević (39) i Vojsilav Kostić (39), svi dobro poznati policiji od ranije, te se sumnja da je možda neko od njih bio meta, jer su se odmah razbežali i sakrili iza šanka. Preplašeni gosti razbežali su se na sve strane.

Miljanović, inače državljanin Crne Gore, uhapšen je nekoliko sati posle incidenta u kući u Beogradu. Veliki broj policajaca opkolio je objekat, a potom su upali u kuću i uhapsili osumnjičenog. Kod njega je pronađena silikonska maska, kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste u likvidacijama, "uzi" sa prigušivačem i crna odeća u kojoj je bio kada je ušetao u kafić.

Kako je saopšteno iz MUP-a, policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, intezivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Srećom, niko od gostitu kafića u Braničevskoj ulici na Vračaru nije povređen, a kako je beogradska policija saopštila, maskirani Crnogorac nije ispalio nijedan metak iz oružja.

Ovo nije prvi put da se Miloš Nilović našao u ovakvoj situaciji. Krajem 2018. godine, takođe u jednom beogradskom kafiću, Nilović je sedeo sa prijateljem Vladimirom Popovićem zvanim Vlada Pop, kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Baš kao i ovog puta, Nilović je na vreme video opasnost i sakrio se iza šanka, a njegov prijatelj Vlada Pop je, videvši da su napadači iz kese izvadili automatsko oružje, nasrnuo na njih. Nije uspeo da se spasi pošto je pucač ipak ispalio nekoliko hitaca u njega i pobegao. Pop je od zadobijenih povreda preminuo.

Nilovićevo ime se spomnjilao u srpskoj javnosti i jer je bio jedan od desetorice uhapšenih pripadnika klana u restoranu "Durmitor" godinu dana ranije, i njegovo ime se tada našlo na optužnici zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Tada su pronađena dva pištolja zamotana u majicu od kojih je jedan pripadao Mitru Muratoviću, koji je takođe tada uhapšen, a drugi su naizmenično nosili Muratović i Nilović. U toku tog postupka Muratović je, između ostalog, rekao da on i Nilović zajedno treniraju, te da se Nilovićev DNK na taj način slučajno našao na majici, pa potom i na pištolju.

Međutim, upitan da ispriča kada su Nilović i on trenirali budući da je Niloviću tada ruka bila u gipsu, Muratović je najpre rekao "juče", a onda "nije mogao da se seti".

Zanimljivo je da je u tom postupku Nilovića i Muratovića zastupao advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

Vojkan Kostić, bivši pripadnik Žandarmerije

U kafiću na Vračaru sa Nilovićem za stolom je bio i njegov kum Vojislav Vojkan Kostič, nekadašnji pripadnik Žandarmerije. On se inače pojavljivao na suđenju okrivljenima iz "Durmitora", predstavljajući se kao Nilovićev kum.

Kostić je inače ranije optužen u slučaju "Havana", kada su on i Vlada Pop u kazinu pokušali da iznude 110.000 evra, stan, automobil i druge nepokretnosti od dvojice muškaraca na ime nepostojećeg duga. Takođe, rođeni brat Vojislava Kostića je Zvonimir, koji se našao među desetoricom uhapšenih u "Durmitoru" kada je pravdi priveden i Nilović.

Inače, njegovo ime pratile su brojne kontroverze još u danima kada je bio žandarm. Kao pripadnik Žandarmerije napredovao u vreme generala Bratislava Dikića. Iako je bilo poznato još tada da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem, Kostić je bio prebačen u Specijalističku četu beogradskog odreda, a konkretno podaci o Popovićevoj i Kostićevoj saradnji postoje još od 2012. godine.

Nakon što je uhapšen zbog iznude novca, u medijima je obelodanjeno da je sa Popovićem bio i na boks meču decenije između Vladimira Klička i Aleksandra Povetkina u Moskvi, koji su iz VIP lože zajedno pratili.

Početkom 2016. godine, dobio je rešenje o angažovanju na poslovima analize rizika i prebačen je u Jedinicu za obezbeđenje. U tom periodu Kostić se hvalio poznanstvima sa ljudima iz podzemlja i fotografijom iz Moskve.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.