NEKI DIVLJACI SU NA KALIŠU OŠTETILI STATUU STARU 17 VEKOVA! Ovo se još nikad nije desilo
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić., Foto: Filip Plavčić

nečuveno

NEKI DIVLJACI SU NA KALIŠU OŠTETILI STATUU STARU 17 VEKOVA! Ovo se još nikad nije desilo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas taj prostor i rekao da je policija obavila uviđaj

Objavljeno:

U Velikom barutnom magacinu na Kalemegdanu, gde se čuvaju istorijski spomenici i statue pronađene na prostoru čitave Srbije, sinoć su nepoznati počinioci srušili i oštetili statuu staru 17 vekova.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas taj prostor i rekao da je policija obavila uviđaj, navodeći da se nada da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni za taj "vandalski čin".

"Statua u Velikom barutnom magacinu je sa kraja drugog odnosno početka trećeg veka, stara je 17 vekova, oko vek je čuvana, a sinoć se desilo da su neki huligani došli ovde i uništili je. To se nikada nije desilo na Beogradskoj tvrđavi", rekao je Vesić za Tanjug.

Dodao je Ida Srbija nema mnogo sačuvane kulturne baštine i ocenio skandaloznim da i ono malo što se čuva neko uništava.

"Nadam se da će odgovarati, a ako su maloletni, da će odgovarati njihovi roditelji koji očigledno nisu vaspitavali svoju decu", naveo je Vesić.

Direktorka JP Beogradska tvrđava Marija Reljić kaže da se takav incident nije dogodio u poslednjih 20 godina na tvrđavi.

"Prijavili smo ovaj slučaj nadležnim organima, koji će sve dalje da procesuira u vezi sa ovim i nadam se da će počinioci biti pronađeni", rekla je Reljić.

Da bi sprečili ovakve negativne događaje, kaže Reljić, javno preduzeće će ove godine obezbediti video nadzor u celom kompleksu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.