IDENTIFIKOVANA SU UBICE DAVORINA BALTIĆA! Jedan je bio zadužen za PRLJAVE POSLOVE, drugi je PLAĆENIK IZ BiH
Identifikovani, Foto: Printscreen/Youtube

REŠENA MISTERIJA

IDENTIFIKOVANA SU UBICE DAVORINA BALTIĆA! Jedan je bio zadužen za PRLJAVE POSLOVE, drugi je PLAĆENIK IZ BiH

U "papirima" naših istražnih organa navodi se i da Damir H. ima svoju organizovanu kriminalnu grupu

Objavljeno:

Na snimku brutalne likvidacije Davorina Baltića (40) na Vračaru 1. januara 2018. godine, koji je dospeo u javnost, policija je kao jednog od ubica identifikovala i osumnjičila Damira H. iz Užica. On se tereti da je na visokopozicioniranog člana kavačkog klana pucao iz pištolja, dok je sa automatom u ruci, kako se sumnja, plaćenik iz BiH. Za Damirom H. je raspisana crvena Interpolova poternica juna iste godine!

Kako navode Novosti, prema operativnim podacima srpskih obaveštajnih službi i policije, Damir H. je bio jedan od glavnih ljudi koje je škaljarac Igor Dedović držao "na vezi". Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve "prljave" poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizaciji ubistava.

U "papirima" naših istražnih organa navodi se i da Damir H. ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a veruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe "Pink panteri".

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je pobegao u inostranstvo. Tokom tog bekstva po zemljama Zapadne Evrope, činio je krađe i razbojništva.

On je, inače, pre desetak godina uhapšen u Milanu gde je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindirnaog vozila za prevoz novca.

Taj pokušaj je propao, iako je on sa svojim saučesnicima bio naoružan dugim i kratkim cevima. Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je pucano u kladionici u ovom gradu. Ranjen je sa tri metka, ali je uspeo da se spase.

Operativna saznanja govore da sa članovima škaljarskog klana učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Aktivan je bio u sukobu dva kotorska klana i policija sumnja da je po nalogu Dedovića, pored Filipa Koraća (bliskog saradnika Luke Bojovića) i Mićka V., jedini bio sposoban da organizuje ubistva za račun škaljaraca.

Ipak, u slučaju Baltića on je, kako se sumnja, i direktno okrvavio ruke. U trenutku kada kavčanin ulazi u garažu pritrčava i prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačke strane. Tada prilazi muškarac sa automatom i meti puca u glavu. Gotovo svi ispaljeni meci završili su u žrtvi. Baltićeva kuma, koja je sedela na suvozačkom mestu, nije ni ogrebana.

Dovodi se u vezu sa ubistvom Radomana

Policija raspolaže operativnim saznanjima da je Davorin Baltić ubijen ne samo zato što je bio čovek blizak kavčanima, već zbog toga što ga je suprotna strana dovodila u direktnu vezu sa organizacijom likvidacije prve žrtve u međusobnom ratu - Gorana Radomana.

foto: Dragana Udovičić, Kurir

On je ubijen, takođe, u garaži u Novom Beogradu 20. februara 2015. godine. Radoman se povezivao sa krađom oko 250 kilograma kokaina u Valensiji krajem 2014, kada je i započeo krvavi sukob škaljaraca i kavčana.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.