TALAS PARTNERSKOG NASILJA U SRBIJI: Tri sata šamarao i šutirao bivšu devojku, pa je ošišao NOŽEM I MAKAZAMA
ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

prejezivo

TALAS PARTNERSKOG NASILJA U SRBIJI: Tri sata šamarao i šutirao bivšu devojku, pa je ošišao NOŽEM I MAKAZAMA

Muškarac D. J. (46) iz Surčina uhapšen je zbog sumnje da je u petak, nakon svađe oko droge, brutalno prebio suprugu kojoj je potom izvađena slezina

Objavljeno:

Jezivo prebijanje žene dogodilo se kada su se supružnici sukobili oko heroina. Nakon svađe oko droge, D. J. se krvnički iživljavao nad nesrećnom ženom.

D. J. je optužio svoju suprugu da je uzela heroin, te su počeli da se svađaju. Verbalni sukob prerastao je u fizički obračun, pa je D. J. prebio ženu. Tukao ju je toliko da joj je povredio slezinu - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Nakon prebijanja, žena je odvezena u KBC Bežanijska kosa gde joj je izvađena slezina. Prema informacijama koje posedujemo, ona se nalazi u teškom stanju.

Nasilnik D. J. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega je sproveden na saslušanje u Treće javno tužilaštvo. On je, kako saznajemo, pred tužiocem negirao da je pretukao ženu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Žena se nalazi u teškom stanju i nije poznato hoće li i kada biti sposobna da ispriča šta se događalo u kući kada ju je D. J. pretukao - kaže izvor.

Inače, ovo jezivo iživljavanje je samo u nizu slučajeva nasilja nad ženama koje se dogodilo u poslednjih 10 dana u Srbiji.

Pre samo tri dana, u Šidu je uhapšen M. Š. (27) zbog sumnje da je 30. aprila na prevaru i uz pretnje namamio, a zatim i zlostavljao svoju bivšu devojku D. P. (19).

Kako je njen otac Darko P. ispričao, M. Š. se nad njegovom ćerkom iživljavao tri sata, šamarao je, pretio nožem da će je izbosti, a zatim je tim nožem i makazama ošišao.

Otac devojke Darko P. kaže da je pošto je M. Š. njegovu ćerku namamio u kuću, zaključao je vrata i zabranio joj da izađe.

- Nakon toga se preko tri sata neviđeno iživljavao nad njom, šamarao je takvom silinom da je padala posle svakog udarca. Oborio ju je na pod i udarao je svuda po telu i rukama i nogama. Pošto mu to nije bilo dovoljno, uzeo je veliki kuhinjski nož, pretio da će je izbosti do smrti, da bi joj na kraju brutalno, prvo tim nožem a potom makazama posekao kosu skroz do temena sa namerom totalnog ponižavanja kao osobe, što mu posebno i zameram - napisao je otac nesrećne devojke.

On navodi da ju je prilikom šišanja, M. Š. posekao na više mesta po rukama, iščašio joj prste i oštetio tetivu.

Srđan M. (35) iz Laznice kod Žagubice uhapšen je zbog sumnje da je bivšu nevenčanu suprugu Dušicu S. (52) četiri dana držao zatočenu na imanju u selu, gde ju je fizički mučio.

On je, kako se sumnja, bivšu partnerku presreo 21. aprila, prislonio joj gasni pištolj na grlo i odveo u kuću na imanju sakrivenom u šumi. Na skrivenom imanju u Laznici držao ju je zatočenu četiri dana, gde ju je tukao i mučio. Dušica S. je iskoristila momenat kada je zlostavljač bio van kuće i pobegla. Stopirajući je uspela da dođe do policijske stanice u Boru i prijavi bivšeg partnera. Odvedena je na lekarski pregled, kojim je utvrđeno da je nekoliko puta tučena. Smeštena je u Opštu bolnicu u Boru, a utvrđuje se da li je tokom zatočeništva i seksualno napastvovana.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, izjavila je pre nekoliko dana da je sigurna da je u vreme vanrednog stanja poraslo nasilje u porodici i apelovala na žene da se obrate institucijama.

- Žene su sa nasilnicima u kući, one su ceo dan 24 sata u kući, one nemaju način da jave da trpe nasilje i to je najveći problem i zato je ovaj apel, dakle niste same, moramo pronaći način kako da se obrate. Ono na čemu ćemo mi insistirati sada jeste da pokušamo i da prijava policiji ide onlajn - istakla je Zorana Mihajlović.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.