U OVOM SELU JE UPRAVO OTKRIVEN 1 SLUČAJ ZARAZE KORONOM! Dugo je odolevao virusu
Selo, ilsutarcija, Foto: Nebojša Mandić

novo mesto korone

U OVOM SELU JE UPRAVO OTKRIVEN 1 SLUČAJ ZARAZE KORONOM! Dugo je odolevao virusu

U Kosjeriću je danas registrovan prvi slučaj korona virusa u Kosjeriću, koji je dugo odolevao zarazi...

Objavljeno:

U Kosjeriću je danas registrovan prvi slučaj korona virusa u Kosjeriću, koji je dugo odolevao zarazi.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Djokić rekao je za Tanjug da je virus zabeležen kod tridesettrogodišnjeg muškarca iz sela Mušići, kod koga je u poseti boravio zaražen muškarac iz Požege.

"Kad je kod čoveka iz Požege potvrđen virus, testirana je cela porodica u čijoj kući u Mušićima je boravio, a kod jednog muškarca potvrđen je virus. Policija je odredila meru samoizolacije za 19 lica iz Kosjerića koja su sa njim bila u kontaktu", potvrdio je Djokić.

Od poslednjeg izveštaja do danas testirano je još 47 osoba sa područja Zlatiborskog okruga od kojih je sedam pozitivno na korona virus - dva u Užicu, dva u Arilju, jedan u Požegi, jedan u Sjenici i prvi slučaj infekcije u Kosjeriću, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Od početka epidemije u Zlatiborskom okrugu do danas testirane su 1083 osobe, a ukupno je potvrđeno 133 slučaja infekcije COVID-19.

U Užicu je 40 potvrđenih slučajeva, Bajinoj Bašti 25, Arilju 19, Požegi 11, Novoj Varoši 10, Prijepolju i Priboju po devet, Sjenici šest, Čajetini tri i Kosjeriću jedan.

Jedna osoba ženskog pola, starosti 85 godina preminula je u Novoj Varoši. Ukupan broj preminulih lica je 11, sedam muškog i četiri ženskog pola, prosečne starosti 73,5 godina.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.