2 MINUTA NAKON ŠTO SE PARKIRAO, POČEO JE UŽAS! U Jagodini izgorelo 300.000 evra, a odgovor na 1 pitanje, niko nema
Požar, ilustracija, Foto: Kurir

AU!

2 MINUTA NAKON ŠTO SE PARKIRAO, POČEO JE UŽAS! U Jagodini izgorelo 300.000 evra, a odgovor na 1 pitanje, niko nema

Ni 15 dana posle katastrofalnog požara u garaži Doma zdravlja u Jagodini, u kojem je izgorelo 16 vozila i garaža, nije poznat njegov uzrok

Objavljeno: 29.04.2020. 14:24h
  • 36

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini Tanjugu je danas rečeno da je tužilaštvo "postupajući po ovom predmetu, 14. aprila donelo naredbu da se izvrši veštačenje, tako što će se utvrditi uzrok požara".

"Dana 24. aprila poslat je zahtev Policijskoj upravi u Jagodini da se utvrdi vreme registarcije vozila, zbog tehničke ispravnosti, na kojem je izbio požar i proširio se na ostala vozila, kao i sve popravke na ovom vozilu tokom 2020. godine", stoji u pisanom odgovoru tužilaštva.

Požar je izbio 14. aprila u 17,15 sati u odvojenom garažnom objektu. Niko nije povređen a požar je gasilo 11 vatrogasaca spasilaca sa devet vatrogsnih vozila, saopštio je toga dana
MUP.

Direktor Doma zdravlja dr Drako Miletić, izjavio je Tanjugu, da je reč o vozilima Doma zdravlja koja su služila za prevoz pacijenata na hemodijalizu u Ćupriju, Službe za patronažu i palijativnu nego, apoteke, filijale Fonda zdravstvenog osiguranja...

Vozila nisu bila kasko osigurana, dodao je Miletić.

Miletić je istakao da je požar izbio pošto se zapalilo jedno vozilo kojim su se prevozili bolesnici na hemodijalizu na Odelenje Opšte bolnice u Ćupriji.

"Dva minuta nakon što ga je vozač parkirao i ugasio, izbio je požar i munjevito se proširio na ostala vozila", objasnio je Miletić.

S obzirom da je, uništen gotovo ceo vozni park, ostalo je samo pet vozila, koja tog trenutka nisu bila u garaži već na terenu, Domu zdravlja u pomoć, potsetio je Miletić, su priskočili Domovi zdravlja u Svilajncu i Rekovcu i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je ustupilo vozilo Gerontološkog centra u Jagodini.

Iako je požar bio katastrofalan, puno vatre i gustog crnog dima od automobilski guma koje su gorela, čule su se i detonacije od pucanja rezervaora sa gorivom, zahvaljujucu brzoj intervenciji vatrogasaca - spasilaca, vatra nije došla ni do jednog okolnog stambenog objekta, objekata bolnice i crkve, koja je neposredno uz bolnicu.

Na mestu požara, zgarištu, prizor je katastrofalan a nezvanično, šteta je veća 300.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media