SRPSKI CARINICI SU ZAUSTAVILI AUTO KOJI JE BIO KRCAT! Krijumčari ne odustaju ni kad je vanredno, GLEDAJTE IM TOVAR
Krijumčario robu, Foto: uprava carine

krijumčarenje

SRPSKI CARINICI SU ZAUSTAVILI AUTO KOJI JE BIO KRCAT! Krijumčari ne odustaju ni kad je vanredno, GLEDAJTE IM TOVAR

Sporna roba biće zadržana dok se ne okonča postupak pokrenut pred nadležnim sudom

Objavljeno:

Da krijumčari ne posustaju i da im nije trebalo mnogo da se vrate svom starom poslu i tokom vanrednog stanja, pokazuje i slučaj otkriven 22. aprila 2020. godine u mestu Čibukovac na putu Kraljevo-Raška, gde je zaustavljen automobil krcat garedrobom bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prilikom dubinske kontrole na pomenutom delu magistralnog puta, carinici su zaustavili „folksvagen pasat“ beogradske registracije, za čijim je volanom bio 46-godišnji Novopazarac.

Već na prvi pogled videlo se da je gotovo cela unutrašnjost automobila ispunjena crnim džakovima sa robom, a ispostavilo se da je i gepek automobila pun istih takvih vreća.

Zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, auto je dopraćen do magacina ispostave u Kraljevu, gde je istovaren i tom prilikom je u njemu pronađeno oko 500 donjih delova trenerki i oko 200 bermuda obeleženih znakom robne marke „najk“.

Pored toga, carinici su među garderobom pronašli i gotovo 3.000 preslikača poznatih robnih marki „najk“, „adidas“, „konvers“, „puma“, „dizel“, „guči“, „fila“, „levis“ i drugih, namenjenih „brendiranju“ neobeležene garderobe. Drugim rečima, uz pomoć takvih preslikača se dobijaju falsifikati, koji završavaju u slobodnoj prodaji.

1 / 7 Foto: uprava carine

Sporna roba biće zadržana dok se ne okonča postupak pokrenut pred nadležnim sudom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.