BRUTALNO JE IZBO STEFANA NA ŽURKI, PA POBEGAO: Mladić koji je ubio druga u novosadskom soliteru je KONAČNO OSUĐEN
Stefan Stevanović, Foto: Facebook

monstruozno

BRUTALNO JE IZBO STEFANA NA ŽURKI, PA POBEGAO: Mladić koji je ubio druga u novosadskom soliteru je KONAČNO OSUĐEN

Stefan Stevanović je žrtva ubadanja na žurki u Novom Sadu

Objavljeno:

Prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice, Lazar Ristić (22) je u novosadskom Višem sudu osuđen na šest i po godina zatvora zbog ubistva poznanika Stefana Stevanovića na žurci u iznajmljenom stanu na Novom naselju 29. oktobra 2018. godine.

Proslava, koja je okončana tragedijom, dogodila se na osmom spratu višespratnice u Ulici braće Dronjak 13, na privatnoj žurki treće osobe u stanu iznajmljenom samo za tu priliku.

Društvo je slavilo uz alkohol u noći između subote i nedelje, a u jednom trenutku, u nedelju prepodne Lazar Ristić i Stefan Stevanović su se posvađali.

Navodno, kako smo ranije saznali od izvora upućenih u detalje, Ristić je Stevanoviću dugovao novac, a prepirka je brzo prerasla u ozbiljnu svađu, nakon čega je Ristić dohvatio nož i izbo Stevanovića.

Sa ozbiljnim ranama Stevanović je izašao iz stana pokušavajući da dozove nekoga od komšija upomoć, međutim stigao je do četvrtog sprata gde su ga pronašli lekari hitne pomoći. Uprkos svim lekarima da ga spasu, mladić je izdahnuo na licu mesta.

Policija koja je ubrzo došla, našla je i uhapsila na poslednjem spratu zgrade Ristića koji je pokušao da pobegne na krov. Lekari hitne pomoći morali su da zbrinu i njega, pošto je po rukama imao posekotine. Nakon zbrinjavanja, izašao je sa obe ruke zavijene i policija ga je privela.

Ristić će, nakon priznavanja krivice, u zatvoru zbog ovog zločina provesti šest i po godina, pišu Novosti.

Komšije nisu ništa čule

Komšije koje žive u ovoj zgradi, kako su neposredno nakon incidenta ispričale za "Blic" nisu čule ništa, tek kada su videle policiju u ulazu zgrade saznali su da se nešto desilo.

- Nije bilo lupe, niti dreke, čitava noć bila je mirna. Sve se odvilo u stanu. Za tragediju smo saznali od policije. Znam komšiju koji je izdao stan, normalan je i porodičan čovek, mislim da je ovo prvi put da je iznajmio stan i eto šta se desilo. Čula sam samo da je bilo neko slavlje na osmom spratu, navodno se slavio neki rođendan. Ogromna je ovo zgrada ima puno stanova, ne znaju se svi - rekla je jedna od komšinica.

Njena komšinica J. P. kazala da je znala da će se ovo kad-tad desiti.

- Poslednjih godina iznamljuju te stanove na jednu noć bez ikakve kontrole. Niti se zna ko je tu bio niti se vodi bilo kakva evidencija. Deca su ubrzo shvatila da im je jeftinije da skupe 10 evra i iznajme stan za zezanje. Do sada je bio problem što smetaju stanarima zgrade, a danas se vidite pojavio mnogo veći, ubistvo - izjavila je ona neposredno nakon zločina.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.