ISTINA SE KRIJE VEĆ 21 GODINU: Zašto su radnici RTS dobili naređenje zbog kog su poginuli?
Bombardovanje zgrade RTS-a, Foto: Printcsreen

TUGA DO NEBA

ISTINA SE KRIJE VEĆ 21 GODINU: Zašto su radnici RTS dobili naređenje zbog kog su poginuli?

Naši ljudi, imali su radnu obavezu da radno mesto tokom smene ne sme da se napušta

Objavljeno: 09:44h

Zgrada RTS-a u Aberdarevoj ulici pogođena je u noći između 22. i 23. aprila 1999. u 2.06 i tom prilikom je ubijeno 16 radnika.

Čelnici NATO-a su tvrdili da je napad bio opravdan, a specijalna komisija Haškog tribunala koja je ispitivala i slučaj bombardovanja RTS-a, nije predložila Tužilaštvu da pokrene krivični postupak.

U znak sećanja na poginule, u Tašmajdanskom parku, kod zgrade RTS-a, podignut je spomenik "Zašto?", kojim porodice i prijatelji stradalih postavljaju pitanje zašto su oni poginuli.

Miroslav Medić, brat poginulog Siniše Medića, prošle godine na obeležavanju godišnjice ove tragedije rekao da je pravo pitanje zašto niko nije zaštitio ljude pre nego što su poginuli.

On je ispričao da su zaposleni na RTS od početka bombardvonja dobili naredbu da rade u izmenjenom režimu, po 12 sati u smeni, kao i da je zgrada RTS-a, pogotovo preko dana, bila puna ljudi, jer su u njoj boravili i strani dopisnici, koji su koristili kapacitete televizije i odatle slali izveštaje.

- Negde oko 20 sati, pred kraj Dnevnika, kada se oglašavala vazdušna opasnost, oni su se izmeštali iz zgrade i noću nikoga nije bilo. Naši ljudi, imali su radnu obavezu da radno mesto tokom smene ne sme da se napušta - rekao je Medić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.