BOJALI SMO SE ZA BOLESNOG OCA, A OTIŠLA JE MAJKA: Potresna ispovest porodice Vlasotinčanke preminule od korone
ilustracija, Foto: Printcsreen

tuga

BOJALI SMO SE ZA BOLESNOG OCA, A OTIŠLA JE MAJKA: Potresna ispovest porodice Vlasotinčanke preminule od korone

Stanka je umrla u Nišu, gde je pre desetak dana prebačena iz Opšte bolnice Leskovac

Objavljeno:

Stanka Petrović (64) iz Vlasotinca umrla je i sahranjena danas u toj varoši od posledica infekcije covida19, iako je bila veoma vitalna i nije imala ni jednu pridruženu bolest, potvređeno je u njenoj porodici.

Stanka je umrla u Nišu, gde je pre desetak dana prebačena iz Opšte bolnice Leskovac. I njen suprug je na lečenju u leskovačkoj bolnici, ali je on negativan na testu korone i u dobrom je stanju.

Ova vitalna žena, koja nije imala ni jednu pridruženu bolest, majka je Bratislava Petrovića i Bobana Petrovića, koji su se skoro 20 dana, zajedno sa doktorima, borili za njen život.

Moja supruga je na grudnom odeljenju u Leskovcu provela 12 dana i svoje izlečenje duguje načelniku Draganu Jovanović, pre svega, i svom osoblju“, kaže Boban

„Nikako ne shvatam kako je onako zdravu i vitalnu ženu mogao da savlada virus. Mi smo se više pribojavili za oca koji ima dijabet i povišeni krvni pritisak, ali, eto, otišla je majka“, priča sa tugom u glasu Bratislav Petrović.

I Bobanova supruga, lekar po profesiji,koja je bila je u prvim redovima borbe protiv opakog virusa, je bila pozitivna na testu. Odmah su primenjenje medicisnske i mere izolacije.

Sinovi kaže da je sada kasnio preispitivanje.

- Teško je izgubiti člana porodice. Mi smo 20 dana vodili bitku s koronom u poridici i slučaju majke je izgubili. Moja supruga bila je je na lečenju u KC Niš, posle Leskovca, a morala je da bude prebačena zbog situacije na infektivnom odeljenju. Posle dva negativna puštema je kući i sada je u samoizplaciji, kako pravila nalažu - priča Boban Petrović i dodaje da ljudi nisu dovoljno sveti koliko je sitiacija opasna i teška dok ne osete na svojoj koži.

- Zato svima poručujem da ostanu kod kuće, a oni koji moraju da izađu da izbegavaju kontakte - dodaje.

Na rezultate uzetih uzoraka putem brisa čeka se za još 4 osobe

U poslednjih nedelju, dve u Vlasotincu je umrlo četvoro ljudi, ali Stanka Petrović je zvanično, prva žrtva koja je umrla od posledica virusa korona.

Uprkos ovoj tragediji, po najnojivim rezultatima iz Kriznog štaba, virus slabi u Vlasotincu.

Od 16 novotestiranih u vlasotinačkom Domu zdravlja, tri brisa su pozitivna na korona virus.

Tako je ukupan broj obolelih od COVID-a 19 na području opštine Vlasotince 35, saopšteva opštinski Štab za vanredne situacije.

Boško Stančić, zamenik komandantna Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu, kaže da su se danas lokalnom Domu zdravlja javila 34 pacijenta sa respiratornim problemima, a samo pre nedelju čak, 66.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.