SRPSKI CARINICI SU ZAUSTAVILI KOMBI, VOZAČ JE ODMAH PROPEVAO: Njih 8 je bilo ZATVORENO KAO DA SU ŽIVOTINJE (FOTO)
Carinici u dubinskoj kontroli sprečili krijumčarenje ljudi, Foto: CARINA INFO

STRAŠNO!

SRPSKI CARINICI SU ZAUSTAVILI KOMBI, VOZAČ JE ODMAH PROPEVAO: Njih 8 je bilo ZATVORENO KAO DA SU ŽIVOTINJE (FOTO)

Slučaj je odmah prijavljen najbližoj policijskoj stanici u Alibunaru

Objavljeno:

Krizne okolnosti se krijumčarima ponekad čine naročito privlačnim, jer veruju da će tada moći lakše da se bave zloupotrebama, međutim carinici to dobro znaju, pa se bez obzira na vanredne okolnosti kontrole dosledno sprovode.

Da krijumčari koriste svaku mogućnost za zloupotrebe i tokom vanrednog stanja pokazuje i slučaj otkriven 16. aprila 2020. godine tokom dubinske kontrole, na magistralnom putu Vršac – Pančevo kod Banatskih Karlovaca, kada su carinici otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 8 (osam) ljudi.

Poznato je da carinska služba, pored stalnog prisustva na graničnim prelazima, raspolaže i specijalizovanim timovima carinika koji kontrole sprovode van prelaza, tačnije u unutrašnjosti teritorije. Time se povećava uspešnost otkrivanja prekršaja, jer uvek postoji mogućnost dodatne kontrole. Ovoga puta, carinici su uočili sumnjivi kombi koji je stajao pored puta čekajući da se službeno vozilo udalji. Iskusni službenici su to primetili, pa su se odlučili za detaljnu kontolu kombija ''fiat dukato'' smederevskih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji srpski državljanin.

1 / 3 Foto: CARINA INFO

Na pitanje službenika ima li nešto da prijavi i šta prevozi, vozač nije imao izbora već je priznao da prevozi ljude. Potom je otvorio teretni deo kombija, kada se pred carinicima ukazalo osam ileganih migranata. Muškarci zatečeni u kombiju nisu posedovali nikakvu dokumentaciju, a prema sopstvenim izjavama dolaze iz Sirije i Bangladeša.

Slučaj je odmah prijavljen najbližoj policijskoj stanici u Alibunaru kojoj su migranti i predati u dalju nadležnost.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.