NAJNOVIJI PODACI IZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Otkriveno koliko je osoba trenutno na respiratoru
ilustracija, Foto: Printscreen

alarmantno

NAJNOVIJI PODACI IZ KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Otkriveno koliko je osoba trenutno na respiratoru

Na KBC Dragiša Mišović su smeštene i trudnice, bebe, majke...

Objavljeno:

U ovom momentu u Kliničko-bolničkom centru Dr. Dragiša Mišović na respiratoru se nalazi 45 pacijenata od kojih su neki u veoma teškom stanju, rekao je doktor, anesteziolog iz te zdravstvene ustanove Vlada Radović.

On je za RTS naveo da su u Covid centru Dragiša Mišović smešteni najteži pacijenti u Srbiji, a da je u bolnici ukupno smešten 301 pacijent.

"Uz to, imamo veliki broj pacijenata koji zahtevaju intenzivnu respiratornu podršku. Bez podrške sa drugih klinika, sa brojem pacijenata koji imamo, ne bismo uspeli da se izborimo", kazao je on.

Suzana Gajić, glavna sestra anestezije, navela je da neke njene koleginice, od prvog dana rade bez dana odmora sa najtežim bolesnicima, u respiratornim, šok sobama, odnosno intenzivnim negama.

"Strah postoji kod svih, ali želimo da budemo podrška. Molim ljude da pomognu nama tako što će ostati kod kuće. Nikada se ranije nisam sa nečim sličnim, poput ove bolesti, suočavala", kazala je ona.

Na KBC Dragiša Mišović su smeštene i trudnice, bebe, majke... ukupno 301 pacijent, o kojima brine 850 zaposlenih zdravstvenih radnika.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.