OVAKO SE PRED SUDOM PRAVDAO POKOJNI KOSMAJAC: Kupovao sam pašnjake i tako izgradio carstvo, NISAM KRIV
Dragoslav Kosmajac, Foto: Zorana Jevtić

UBILA GA JE KORONA

OVAKO SE PRED SUDOM PRAVDAO POKOJNI KOSMAJAC: Kupovao sam pašnjake i tako izgradio carstvo, NISAM KRIV

Rekao je i da ima mnogo dokaza za to

Objavljeno:

Od posledica korona virusa danas je u Beogradu preminuo kontroverzni biznismen Dragoslav Kosmajac.

Podsetimo, Dragoslav Kosmajac (66) izjavio je ranije pred Višim sudom u Beogradu da je svu imovinu stekao poštenim radom. Čovek kog je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-bosa rekao je na ročištu za privremeno oduzimanje imovine i da ne može da se seti kada je koji objekat izgradio.

- Dokazaću da nisam kriv za sve za šta me terete! Svu imovinu koju imam stekao sam legalno. Tokom svog života mnogo sam radio, zaradio i putovao - rekao je navodno Kosmajac.

Plaća kiriju za kuću

U sudnici su tada bili i njegov sin Lazar i supruga Aleksandra, od kojih tužilaštvo takođe traži oduzimanje imovine, za koju se sumnja da je od 2003. do 2013. stečena nelegalno, novcem od izvršenja krivičnih dela.

Ukupna vrednost privremeno oduzete imovine navodno je oko 10,7 miliona evra.

- Reč je o brojnim stanovima i lokalima na Zvezdari, koje Kosmajac uglavnom izdaje. Na spisku imovine o kojoj sud odlučuje je i kuća u kojoj živi, odnosno koju sada rentira od države za 1.500 evra, pošto je ona privremeno oduzeta još dok je Kosmajac boravio u pritvoru -rekao je tada izvor Kurira.

Imao je dokaze?

- Kosmajac je naveo i da je carstvo izgradio tako što je kupovao udžerice i pašnjake, i tako gradio.

Rekao je i da ima mnogo dokaza za to, ali da ne želi da ih dostavi, niti da odgovara na pitanja - navodi on.

Sud je ranije, podsetimo, prihvatio zahtev tužilaštva da Kosmajcu imovina bude privremeno oduzeta. Na tu odluku on se žalio, pa je otvoren pretres, koji je juče održan.

Takođe, protiv Dragoslava Kosmajca vodili suse postupci i u Višem tužilaštvu, koje ga je sumnjičilo se za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, dok je beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo vodilo istragu protiv njega zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.