IMANJE DRAGOSLAVA KOSMAJCA JE BILO KAO ŠILEROVA: Ovo je vrednost na koju je PROCENJENO, SVE PRŠTI OD LUKSUZA
Dragoslav Kosmajac i njegova vila na Zvezdari, Foto: Printscreen

AU!

IMANJE DRAGOSLAVA KOSMAJCA JE BILO KAO ŠILEROVA: Ovo je vrednost na koju je PROCENJENO, SVE PRŠTI OD LUKSUZA

Na svakom ćošku postavljene su kamere za video-nadzor koje pokrivaju svaki pedalj ulice.

Objavljeno:

Dragoslav Kosmajac, kontroverzni biznismen, preminuo je danas u Beogradu od posledica korona virusa.

Podsećanja radi, ovo je on:

Njegovo velelepno zdanje na Zvezdari, koje drastično podseća na nekadašnje sedište “zemunaca” u Šilerovoj ulici, procenjeno je na oko pet miliona evra.

Imanje Dragoslava Kosmajca smešteno je na najvišoj tački u Beogradu, između Žabljačke i Ilindenske ulice, pored nekadašnje hidrometeorološke stanice na Zvezdari.

Površine je 60 ari, a na njemu se nalazi nekoliko objekata, među kojima dominira šestospratni dvorac od 2.500 kvadrata. Unutrašnjost imanja skrivena je od očiju javnosti betonskim zidinama visine preko tri metara, koji se protežu celom dužinom placa.

Okolne kuće i zgrade nalaze se na nizbrdici, zbog čega su krovovi i onih najviših ispod nivoa ovog bajkovitog dvorišta. Poslednji sprat, odnosno galerija koja je sva u staklu, jedino je što se može nazirati kroz bujno rastinje iz određenih uglova ulice.

Ulaz se nalazi u slepoj Žabljačkoj ulici broj 17, gde visoke kapije postavljene u obliku slova G spaja osmatračnica sa stražarima. Na svakom ćošku postavljene su kamere za video-nadzor koje pokrivaju svaki pedalj ulice.

- Znamo ga svi iz viđenja, a neke komšije su i bile u njegovoj kući. Nikada se nije previše eksponirao po kraju, nismo znali čime se tačno bavi, mada se pričalo da ni on ni žena nemaju dana radnog staža. Od komšija koje su ulazile čuo sam da tako nešto ne postoji ni na filmu. Od egzotičnih biljaka u dvorištu zbog kojih je sproveo i grejanje tokom zime, bazena, šestospratnice sa liftom, sportske hale, zasebne kuće od 150 kvadrata za poslugu - pričaju Kosmajčeve komšije i dodaju da sve to tako izgleda dugi niz godina.

Prilaz zamku ulepšavaju engleski travnjak, fontane i ogroman bazen, a čitav ambijent neuporediv je čak i s najekskluzivnijim hotelima na Beverli Hilsu. Iako se od vlasnika ovakvih kuća najčešće očekuje izraženi neukus, komšije kažu da je unutrašnjost uređena sa stilom. Motivi odranih divljih zveri ovde se navodno ne mogu videti, što se ne može reći za unikatni stilski nameštaj, umetničke slike i brojne antikvitete.

- Kosmajac je proizvod ove države. Očigledno da je radio za vlast, punio im džepove jer je nemoguće da se tek sada neko njime bavi. Ovo bogatstvo koje vidite ovde nije ni prineti onome koje ima duž cele Zvezdare. To su desetine hiljada kvadrata samo nepokretne imovine - istakao je jedan od Kosmajčevih komšija.

Osnovno pitanje koje se nameće, a koje ni stanarima ovog dela Zvezdara ne da mira jeste kako da policija, BIA i ostale bezbednosne agencije nikada nijednu krivičnu prijavu nisu napisali niti se ozbiljnije pozabavili čovekom čije se bogatstvo u jednoj ovakvoj Srbiji procenjuje na milijardu evra. Njega je poslednji javno spomenuo premijer Aleksandar Vučić, posle čega je potom sada pokojni Kosmajac pobegao iz Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.