KORONA ODNELA ŽIVOT POZNATE DOKTORKE IZ LESKOVCA: Ceo grad se oprašta od Dušanke, radila je kao infektolog!
Doktorka Živković je tokom svoje bogate profesionalne karijere duže od dve decenije bila i načelnica Službe za infektivne bolesti bolnice u Leskovcu, Foto: Jug media

prva žrtva u gradu

KORONA ODNELA ŽIVOT POZNATE DOKTORKE IZ LESKOVCA: Ceo grad se oprašta od Dušanke, radila je kao infektolog!

Informaciju o smrti doktorke potvrdio je u međuvremenu Sindikat lekara

Objavljeno:

Doktorka Dušanka Živković, infektolog Opšte bolnice u Leskovcu, prva je žrtva infekcije virusom korona u ovom gradu i Jablaničkom okrugu.

Preminula je u subotu, oko 11 časova, u beogradskoj bolnici „dr Dragiša Mišović“ gde se u poslednjih desetak dana borila sa opasnim virusom, potvrđeno nam je iz izvora bliskih njenoj porodici.

Informaciju o smrti doktorke potvrdio je u međuvremenu Sindikat lekara i farmaceuta i pozvao kolege da joj u ponedeljak odaju počast minutom ćutanja.

Doktorka Duda, kako su je zvali, bila je među onima koji su se, kao vrsni profesionalci, suprostavili opakom virusu. Iako je imala uslove za odlazak u penziju ostala je na svom radnom mestu kako bi sa mlađima od sebe delila višedecenijsko iskustvo, ali ih je sve zajedno zatekla korona. Uvek je pomogala kolegama sa kojima je provela radni vek i pacijentima kojima se nesebično davala.

Doktorka Živković je tokom svoje bogate profesionalne karijere duže od dve decenije bila i načelnica Službe za infektivne bolesti bolnice u Leskovcu. Opisuju je kao staloženu, pristupačnu i nenametljivu osobu koja je bila veoma posvećena porodici i poslu. Ona je supruga dr Dragoljuba Živkovića, prvog predsednika opštine Leskovac izabranog posle petooktobarskih promena i redovnog profesora na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih porodici i profesor Živković, inače odbornik u aktuelnom sazivu Skupštine grada Leskovca, je inficiran virusom korona. On je već nekoliko dana na Infektivnoj klinici u Beogradu a, prema poslednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Doktorka Dušanka Živković, koja je bila među prvim zdravstvenim radnicima u Leskovcu koji su zaraženi virusom korona, biće sahranjena u Leskovcu. Osim supruga za sobom je ostavila i ćerku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.