ZNALA DA JE ZARAŽENA, A ŠETALA SE PO NIŠU, SVI SU OSTALI U NEVEIRCI! Ovoj ženi preti 12 godina robije!
ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

sledi kazna

ZNALA DA JE ZARAŽENA, A ŠETALA SE PO NIŠU, SVI SU OSTALI U NEVEIRCI! Ovoj ženi preti 12 godina robije!

Bila desetak dana u Nišu

Objavljeno:

Stigla iz Lugana

Osnovno javno tužilastvo u Nišu naložilo je policiji u tom gradu da prikupi potrebna obaveštenja o kretanju izvesne J. D. iz Lugana koja se sumnjiči za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Ona se sumnjiči da je polovinom februara došla iz Lugana u Niš i znajući da je zaražena sastajala se sa prijateljima i slobodno šetala gradom. U krivičnoj prijavi koju je protiv nje podneo prvi komšija, a po kojoj tužilaštvo postupa navodi se kako je ona znala da je inficirana, ali da je namerno širila zarazu po Nišu.

Policija sada utvrđuje kada je tačno ona došla u Niš, da li joj je prilikom ulaska u našu zemlju naložena mera samoizolacije, da li je testirana i koji je rezultat testa i sa kojim osobama je bila u kontaktu. U krivičnoj prijavi se navodi da je ova Nišlijka bila desetak dana u Nišu znajući da je zaražena, a da se nakon toga vratila u Lugano i istog dana majci javila da ima simptome Kovida 19.

Još dve osobe na optužnici

Takođe se napominje i da tih dana kada je J. D. boravila u Nišu zvanična informacija bila da u tom gradu nema zaraženih.

Nezvanično, krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve bliske osobe ove Nišlijke. Zaprećena kazna za prenošenje zarazne bolesti kako stoji u krivičnoj prijavi je do 12 godina zatvora.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.