KORONA U NOVOM PAZARU! Dvoje obolele dece stabilno, jedno sa majkom UPUĆENO U BEOGRAD
ilustracija, Foto: Marina Lopicic

KORONA U NOVOM PAZARU! Dvoje obolele dece stabilno, jedno sa majkom UPUĆENO U BEOGRAD

Jedno dete sa majkom upućeno za Beograd, dok su dvoje u kući u Novom Pazaru

Objavljeno:

Deca iz Novog Pazara, od dve i tri godine, koja su bila pozitivna na COVID-19 dobrog su zdravstvenog stanja i bez ikakvih simptoma, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić.

On je rekao da je jedno dete sa majkom upućeno za Beograd, dok su dvoje u kući u Novom Pazaru i da o njima brine majka koja je bila negativna na korona virus.

- Ona će, za svaki slučaj, ponovo biti testirana. Ono što je najbitnije je da su deca dobro, da nemaju nikakvih zdravstvenih problema, bez simptoma koje izaziva ovaj virus – kaže Spahić.

On je kazao da je četvoro zaraženih iz Novog Pazara, sa ozbiljnom kliničkom slikom, upućeno u Klinički centar u Kragujevcu, osmoro je na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, dok su oni sa blagim ili bez vidljivih simptoma upućeni na Beogradski sajam.

Opšta bolnica Novi Pazar

- Zaraza je potekla od dve osobe koje su se nedavno vratile iz inostranstva. Ono što je bitno i što se vidi iz primera ove dece je da svako može biti zaražen, zbog čega ne treba nikoga linčovati i osuđivati što je oboleo. Bitno je da se odgovorno ponašamo i pridržavamo se propisanih mera – poručuje Spahić.

Novi Pazar tokom pandemije

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru su 22 osobe pozitivne na COVID-19, ali lekari očekuju da će ih do kraja nedelje biti znatno više, upravo zbog toga što su zaraženi imali veliki broj kontakata.

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođete i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.