TROJKA IZ BAČKE PALANKE JE SKIDALA CRNU MAGIJU, A SAD SU OSUĐENI: Ovo je kazna koju su dobili
ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

TROJKA IZ BAČKE PALANKE JE SKIDALA CRNU MAGIJU, A SAD SU OSUĐENI: Ovo je kazna koju su dobili

Optuženi za prevaru devizne penzionerke iz Kruševca sklopili sporazum o krivici. Za tri meseca oštećena im dala 68.700 evra, uzela i kredit

Objavljeno:

Trojka optužena da je obećavala "skidanje" crne magije i rešavanje zdravstvenih i novčanih problema, sklopili su sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci. Po tom sporazumu, kako nam je rečeno u bačkopalanačkom tužilaštvu, Sonja A. (30), iz Bačke Palanke, osuđena je na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a Ljubica K. (36) iz Begeča će šest meseci da provede uz nanogicu kod kuće. Treći član ove grupe Radovan P. (43), iz Obrovca, kod Bačke Palanke, prvobitno je dobio osam meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor. Ali s obzirom na to da je prekršio ovu meru, zamenjena mu je sa osam meseci klasičnog zatvora. Njih troje su uhapšeni početkom decembra 2019. godine zbog sumnje da su doveli u zabludu 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu. Obećavali su joj da će je zaštititi od "crne magije" i tako joj pomoći da reši zdravstvene i porodične probleme. Zauzvrat im je za tri meseca dala 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.

Penzionerka je, kako saznajemo, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje "crne magije", blagostanje i sreća, rešavanje svih problema. Ne sluteći da se iza svega krije prevara, ona se javila na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima. U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sama sve ispriča. Ženi su govorili da je pod dejstvom crne i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore, 73-godišnja penzionerka im je slala devize. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala. Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanje magije. Žena je, plašeći se, ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je, međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji. PLAĆAJU ODŠTETU PREMA sporazumu, ova tročlana grupa je obavezna i da plati, odnosno obešteti penzionerku u ukupnom iznosu od 850.000 dinara. Tako je Sonja A. obavezna da na ime odštete plati 350.000 dinara, a Ljubica K. i Radovan P. po 250.000 dinara.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.