IKONOPISAC JE NOŽEM I ČEKIĆEM SVIREPO UBIO STARICU: Suđenje je trebalo da počne pre par dana, ali...
ilustracija, Foto: faceboook.com/Vladan Grahovac

odloženo suđenje u nišu

IKONOPISAC JE NOŽEM I ČEKIĆEM SVIREPO UBIO STARICU: Suđenje je trebalo da počne pre par dana, ali...

Odloženo suđenje Grahovcu, optuženom za ubistvo Jelice Tatarovski (82)

Objavljeno:

Suđenje Vladanu Grahovcu (26), studentu stomatologije i ikonopisacu iz Raške, optuženom za svirepo ubistvo Jelice Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, odloženo je.

Pripremno ročište trebalo je da se održi pre nekoliko dana, a zasad nema potvrde iz Višeg suda u Nišu koji je razlog otkazivanja. Potvrđeno nam je samo da se u vanrednom stanju održavaju suđenja koja ne trpe odlaganje, po zaključku Visokog saveta sudstva. Prema našim saznanjima, ročište je trebalo da se održi, ali je otkazano iz nekih drugih razloga.

Grahovcu se na teret stavlja da je 1. septembra nožem i čekićem ubio svoju bivšu komšinicu, Nišlijku Jelicu, nakon čega je pobegao. Uhapšen je u jednom hostelu u centru Beograda nekoliko dana kasnije.

Dok je u noći nakon zločina bežao ka prestonici, gde će kasnije pokušati da se sakrije, beživotno telo starice u lokvi krvi pronašla je njena bratanica. Obdukcijom je ustanovljeno da je nesrećna žena izbodena nožem, i to više od deset puta, kao i da joj je čekićem razbijena glava. Grahovac je uhapšen nakon četiri dana zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera u zgradi i DNK tragu koji je ostavio za sobom.

Već u prvi mah sumnjalo se da ju je usmrtio neko koga je poznavala, jer vrata nisu bila obijena. Starica, koja se inače teže kretala i bila slabije građe, mogla je da pusti u stan samo osobu koju poznaje i kojoj veruje.

Kamere su poslednji put staricu živu usnimile u 20.30, u subotu 31. avgusta, kada je ušla u zgradu. Osumnjičeni Grahovac, inače njen nekadašnji komšija, kasnije te večeri dva puta je snimljen kako ulazi u zgradu. Prvi put je bio u trenerci, a drugi put u šortsu, pokazali su snimci sigurnosnih kamera. Kako je izvesno vreme živeo u toj zgradi, i to na petom spratu kao i starica Jelica Tatarovski, rukom je zaklonio lice, da ga niko od stanara ne bi prepoznao.

Veštačenje materijalnih tragova nađenih u stanu ubijene potvrdili su da je upravo nekadašnji komšija ubio nesrećnu ženu.

"NIŠKI RASKOLjNIKOV"

Optuženi Grahovac je u Nišu već stekao nadimak "niški Raskoljnikov", zbog toga što je njegova žrtva, kao u romanu Dostojevskog, stara žena, dok je on student sa finansijskim problemima. Pretpostavlja se da je motiv zločina mogao biti novac, iako nesrećna žena nije bila imućna, što je znao i ubica.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.