GORANA JE KORONOM ZARAZIO GASTARBAJTER: Ugledni lekar iz Ćuprije preživeo operaciju srca, a virus ga je ubio
Goran Ivanković, Foto: Printscreen

tuga

GORANA JE KORONOM ZARAZIO GASTARBAJTER: Ugledni lekar iz Ćuprije preživeo operaciju srca, a virus ga je ubio

Posle doktorke iz Niša, on je drugi lekar koji je podlegao opasnom virusu

Objavljeno: 02.04.2020. 10:33h
  • 11

Šef urologije u Ćupriji Goran Ivanković (56) podlegao je virusu u KBC „Zemun“, sumnja se da se zarazio u kontaktu s osobom koja se nedavno vratila iz inostranstva.

Ugledni lekar Goran Ivanković (56) iz Paraćina, koji je radio kao šef odseka odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je pre dva dana od posledica koronavirusa u KBC „Zemun“.

Posle doktorke iz Niša, on je drugi lekar koji je podlegao opasnom virusu.

Njegovu smrt potvrdio je direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, njegove kolege lekari, kao i članovi porodice i prijatelji koji su se od lekara opraštali i preko društvenih mreža.

- Prema još uvek nezvaničnim informacijama, jedan od lekara sa odeljenja urologije, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je usled posledica virusa. Doktor je bio primarno zbrinut na odeljenju ćuprijske bolnice, nakon čega je transportovan u KBC „Zemun“, gde je preminuo - rekao je za TV Pomoravlje dr Slobodan Gajić, koji još pre dva dana upozorio da je devet zdravstvenih radnika ćuprijske bolnice pozitivno na kovid-19.

Gajić je dodao da su prema ostalim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima već preduzete mere, kao i da je uzeto 26 bioloških uzoraka. Istakao je i da je većina inficiranih lekara i zdravstvenih radnika u epidemiološkoj anketi izjavila da su se zarazili kontaktom van bolnice ili u kontaktu s povratnicima iz inostranstva.

Supruga preminulog urologa Goran Ivanković ophrvana bolom nije bila u stanju da govori za Kurir. Urologov poznanik, koji je želeo da ostane anoniman, ističe da doktor potiče iz jedne od najuglednijih paraćinskih porodica.

U Ćupriju je došlo dosta gastarbajtera, koji žive u inostranstvu, gde ne mogu da se pregledaju i operišu, i mnogi od njih su nakon povratka došli ovde na pregled.

Dolazili su i kod njega na pregled, moguće da se zarazio pregledajući pacijente, s obzirom na to da mnogi po povratku u zemlju nisu poštovali mere samoizolacije. Doktor je pre dve godine imao tešku operaciju srca, pukla mu je srčana aorta, bio je srčani bolesnik, ali nije hteo u penziju. Nije operisao, ali je pregledao pacijente - kaže naš sagovornik i naglašava da je on bio veliki stručnjak i dobar čovek.

Vest o smrti urologa potresla je građane Paraćina i Ćuprije, koji su se na društvenim mrežama opraštali od njega.

Da podsetimo pre nepunih nedelju dana od koronavirusa preminula je i doktorka ginekologije Biljana Natić Ljumović (59). Nju je zarazila pacijentkinja koja je došla iz Švajcarske.

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media