OVIMA ŠTO SU PREKRŠILI IZOLACIJU SUDIĆE SE PUTEM SKAJPA! Ministarstvo ima NOVE METODE, to nije sve
Foto: Dragana Udovičić

pravda

OVIMA ŠTO SU PREKRŠILI IZOLACIJU SUDIĆE SE PUTEM SKAJPA! Ministarstvo ima NOVE METODE, to nije sve

Zbog kršenja mera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba

Objavljeno: 26.03.2020. 10:52h
  • 6

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv lica koja su prekršila mere samoizoilacije da ta suđenja organizuju putem video linka, u cilju zaštite kako zaposlenih, tako i lica protiv kojih se vodi postupak.

To podrazumeva da sudovi imaju instalirane računare sa kamerom i mikrofonom i na njima program "Skajp", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Sudovi danas treba da obaveste Ministarstvo pravde šta su od ovih preporuka uspeli da ispune odnosno koju su opremu obezbedili, a u pojedinim sudovima se već sutra očekuju prva suđenja zbog kršenja mere samoizolacije.

Ovaj vid saslušanja i suđenja putem skajpa odnosi se samo na okrivljene koji su prekršili meru samoizolacije odnosno izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, dok će svi drugi okrviljeni za druga krivična dela biti procesuirani redovnim putem, ističu u Ministarstvu.

Zbog kršenja mera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smšena lica koja prekrše mere samoizolacije i oni se nalaze u Vršcu, Požžarevcu i Pirotu.

U Vršcu su trenutno 44 osobe, u Požžarevcu 43, a u Pirotu 21.

Inače, u Beogradu je u Katanićevoj ulici pored zgrade Prvog osnovnog suda u Beogradu , obezbeđen je i zaseban objekat za dovođenje zadržanih lica za koja se sumnja da su prekršili meru samoizolacije.

Novi Sad je takođe već spreman za ovaj vid vođenja postupka, rečeno je Tanjugu u novosadskom pravosuđu.

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media