73 OSOBE SU PREKRŠILE MERU SAMOIZOLACIJE: Sad u ova 3 SRPSKA ZATVORA čekaju SUĐENJE, Požarevac je jedna od lokacija
Foto: Zorana Jevtić

i treba!

73 OSOBE SU PREKRŠILE MERU SAMOIZOLACIJE: Sad u ova 3 SRPSKA ZATVORA čekaju SUĐENJE, Požarevac je jedna od lokacija

U Vršcu trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica

Objavljeno:

U tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, trenutno se nalazi ukupno 75 građana koji su prekršili meru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija, a uskoro ih čeka početak suđenja za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije virusom korona.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić precizirao je za Tanjug da se u Vršcu trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica.

On je istakao da su nadležna tužilaštva već podnela optužne predloge protiv ovih lica, te da ih sudjenja očekuju za koji dan ukazujući da Ministarstvo pravde i Ministarstvo zdravlja utvrdjuju način na koji će se ova sudjenja sprovoditi, a da ne bude ugrozeno zdravlje ni sudija ni tužilaca ni sudskog osoblja.

“Sutra ćemo poslati svim sudovima u kojima će se održavati sudjenja za ona lica koja su prekršila samoizolaciju način na koji će se ona odvijati a da niko ne bude ugrožen. Predvidjena je posebna oprema, rukavice, maske, različita hemijska sredstva kojima će biti dezinfikovan prostor”, naveo je državni sekretar.

On je napomenuo da je ta oprema nabavljena dana te da će sudovima biti distribuirana već sutra.

Ilić je zamolio sve gradjane da budu odgovorni i da ne krše mere samoizolacije, kako ne bi ugrozili zdravlje ni svojih sugradjana, porodice, al ii svih gradjana Srbije.

Govoreći o kršenju zabrane kretanja - policijskog časa u vrme vanrednog stanja radi sprečavanja širenja korona virusa, Ilić je rekao da će te osobe biti privodjene sudiji za prekršaje, koji može da ih kazni novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara.

“Bolje je ostati kod kuće nego platiti šetnju 150.000 dinara”, poručio je Ilić.

U nekim slučajevima od prethodnih dana, licima koja su odbila da plate kaznu, sud je tu kaznu odmah preinačio u zatvorsku,dan zatvora za svakih 1.000 dinara.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.