MARINKOVIĆ JE UPUCAO IZ PUŠKE DEVOJKU PA SEBE: Valentinu su našli roditelji, krvavi pir kod Batočine
Policija / Ilustracija, Foto: Dado Đilas

STRAVIČNO

MARINKOVIĆ JE UPUCAO IZ PUŠKE DEVOJKU PA SEBE: Valentinu su našli roditelji, krvavi pir kod Batočine

Šta je prethodilo tragediji verovatno će moći, bar delimično, da razjasni ranjena devojka kada se oporavi i bude sposobna da razgovara sa policajcima

Objavljeno:

Đurđe Marinković (39) iz sela Brzan kod Batočine, juče ujutro u kući u Lapovu, iz lovačke puške pucao je i ranio Valentinu Milojković (24), a zatim je hicem iz istog oružja oduzeo sebi život.

Marinković se ubio u Valentininoj kuću i Ulici Lava Tolstoja 65.

Povređenu devojku su roditelji prevezli u lokalni Dom zdravlja, odakle je u svesnom stanju prebačena u Klinički centar u Kragujevcu. Valentini su, kako saznajemo, lekari konstatovali tešku povredu jetre, pa je devojka operisana, i prema poslednjim informacijama, ona je pod stalnim lekarskim nadzorom.

Šta je prethodilo tragediji verovatno će moći, bar delimično, da razjasni ranjena devojka kada se oporavi i bude sposobna da razgovara sa policajcima.

Ono što je izvesno je da je Đurđe juče ujutro došao u Valentinunu kuću. Veruje se da su se posvađali i da je Đurđe povukao obarač zbog ljubomore. Naime, njih dvoje su se upoznali u firmi u Batočini gde je Valentina radila, a gde se Đurđe zaposlio nakon što je zatvorio svoju strugaru u obližnjem selu Brzan. Navodno su se družili. Da li je to druženje u jednom momentu preraslo u nešto više, u emotivni odnos, ili je Đurđe to želeo, zasad nije poznato.

Izvesno je da je on posle nekog vremena prestao da radi u toj firmi, da je Valentina ostala na starom poslu. Đurđe se okrenuo poslu u Austriji, gde je povremeno odlazio kod brata Nenada. Da li je sa Valentinom i dalje bio u kontaktu i kakav je njihov odnos bio dok je on povremeno odlazio u ovu alpsku zemlju da bi zaradio neki dinar, kako smo već naveli, moći će da razjasni povređena devojka kada bude sposobna da da izjavu o tragediji i svemu što joj je prethodilo.

U selu Brzin, svi koji su poznavali Đurđa, u šoku su nakon saznanja da je pokušao da ubije Valentinu i sebi oduzeo život.

- Đurđe nije bio oženjen, i u selu je živeo sa ocem Đorđem i majkom Radmilom. Ima i brata koji živi u Salcburgu, u Austriji, i kod koga je često odlazio poslednjih godina, nakon što je ovde zatvorio strugaru. U Austriji je, koliko znamo, radio, ali povremeno, pa se posle tri meseca vraćao kući. Poslednji put se, koliko nam je poznato, vratio pre dva, tri dana, i možda je trebalo da bude u izolaciji - kažu meštani Brzina.

O Đurđu kažu da je bio dobar momak.

- Povučen, miran, ni sa kim u životu se nije posvađao. Za primer. Šta mu je u glavi kvrcnulo, Boga pitaj. Možda ljubomora, neuzvraćena ljubav. Ali ne znamo ni da je imao neku devojku, a kamoli da je planirao nešto ozbiljnije kao što je ženidba - navode poznanici pokojnika i ponavljaju da samo Đurđe zna zašto je to uradio, i da je tu tajnu odneo u grob.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.