2 OPUŠKA MENJAJU CEO TOK ISTRAGE MASAKRA U JABUKOVCU: Sud ima poseban zahtev ZA OVAJ SLUČAJ!
ilustracija, Foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

horor i dalje traje

2 OPUŠKA MENJAJU CEO TOK ISTRAGE MASAKRA U JABUKOVCU: Sud ima poseban zahtev ZA OVAJ SLUČAJ!

Stručnjaci da objasne koliko dugo DNK trag može da ostane na pikavcu

Objavljeno: 09:25h

VIŠI sud u Negotinu vratio je nadležnom tužilaštvu optužnicu protiv Davora Pernića iz Jabukovca (36) i Maje Bađikić (26) iz Dupljana, optuženih da su 7. avgusta prošle godine ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratne, 7. avgusta prošle godine.

Kako saznajemo, sud traži da se obavi veštačenje dva opuška pronađena u blizini mesta zločina na kojima su utvrđeni DNK tragovi Maje Bađikić, koja uporno negira umešanost u ovaj zločin. Ti opušci su pronađeni ne nakon ubistva, već posle gotovo pet meseci, onda kada je Pernić pokazao mesto na kojem je navodno bila Maja, a koju je označio kao svoju saučesnicu.

Sud smatra da veštaci moraju da se izjasne i objasne da li DNK trag može toliko dugo da ostane na opušcima koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima.

Iako se očekivalo da će se o dokazima i veštačenjima baviti nadležni na glavnom pretresu, Viši sud u Negotinu je vraćajući optužnicu protiv dvoje optuženih zatražilo i da se veštači starost leševa ubijenih upravo zato jer je Pernić dao različite izjave, da su ih ubili rano ujutru i da su ih ubili u 11 sati.

Sud u Negotinu mišljenja je da moraju da budu saslušani i policajci koji su 9. avgusta bili na uviđaju, kako bi rekli da li je u širem pojasu zločina bilo opušaka.

Za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu najpre je bio osumnjičen samo Pernić, koji je kao motiv naveo želju da pomogne svojoj ljubavnici i obezbedi joj novac za navodnu transplantaciju materice, jer je navodno bila teško bolesna. Posle mesec dana, promenio je iskaz i rekao da mu je ova žena iz Dupljana, udata u Jabukovcu, pomagala u zločinu i čak "tipovala" Kazimirovića kao nekog ko ima para.

Bađikićeva je, međutim, priznala jedino vezu sa Pernićem, tvrdeći da ga se plašila i da joj je pretio, ali nikada nije priznala zločin, braneći se da joj "Davor smešta". Pa, ipak, iako ju je označio kao saučesnicu, rezultati DNK analize oružja, koju su obavili stručnjaci Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, pokazali su da nema njenog DNK profila ni na oružju, niti na municiji i drugoj opremi koju je Pernić posedovao, a koji su pronađeni zakopani na imanju njegovog oca u jabukovačkom zaseoku Pojana Lungu.

OPTUŽBE

PERNIĆU se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, a Bađikićevoj saučesništvo u ovom zločinu. Zaprećena kazna za ovo delo je i do 40 godina zatvora.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.