TOTALNI PREOKRET U SLUČAJU MASAKRA U JABUKOVCU: Sud vratio optužnicu protiv Maje i Davora ZBOG 2 SPORNE STVARI
Foto: Zorana Jevtića JEVTIC

hronika

TOTALNI PREOKRET U SLUČAJU MASAKRA U JABUKOVCU: Sud vratio optužnicu protiv Maje i Davora ZBOG 2 SPORNE STVARI

Sud od tužilaštva zahteva da se obavi dopunsko veštačenje

Objavljeno:

Viši sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu optužnicu kojom tužilaštvo tereti Davora Pernića (36) iz Jabukovca i Maju Bađikić (26) za četvorostruko ubistvu u Jabukovcu, u avugustu prošle godine.

Tužilaštvo je optužnicu podiglo prošlog meseca i u njoj tvrdi da je Pernić hicima iz "škorpiona" ubio Draganu Jozeljić (53), njenu majku Ljubinku Oprikić (76) i pucao u ujaka Raju Kazimirovića, domaćina salaša, dok tužilaštvo Maju Bađikić (26) tereti da je Raji ispalila hitac u glavu, kao i da je usmrtila njegovu majku Dragicu Kazimirović (93).

Međutim, Viši sud u Negotinu nije prihvatio navode tužilaštva.

Sud od tužilaštva zahteva da se obavi dopunsko veštačenje veštaka odgovarajuće struke kako bi se utvrdila starost opušaka na kojima je nađen DNK Maje Bađikić, jer su bili izloženi raznim vremenskim uslovima.

Ti opušci nisu nađeni neposredno posle ubistva, već nakon skoro pet meseci, kada je osumnjičeni Pernić pokazao na mesto na kome se nalaze.

Osim toga sud zahteva da se saslušaju ovlašćena službena lica koja su prisustvovala uviđaju 9. avgusta, kada su nađena četiri leša na salašu Kazimirovića. Inspektori i policajci bi trebalo da se izjasne o tome da li su pregledali šire mesto zločina, kao i da li su tom prilikom nađeni neki opušci.

Tužilaštvo takođe treba da od obducenta zatraži dopunsko veštačenje o starosti leševa, jer su izjave Pernićeve o vremenu ubistva bile različite. U prvoj izjavi naveo je da je zločin bio oko 11 sati, a u drugoj ujutro.

Optužnicu za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu 7. avgusta prošle godine na salašu u Velja Vratni kod Jabukovca Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je prošlog meseca. Tužilaštvo tvrdi da je motiv zločina koristoljublje, jer je Davor čuo da Raja Kazimirović, koji je živeo sa majkom Dragicom, ima novca.

Četvorostruko ubistvo na salašu kod Jabukovca, sela već poznatom po masakru, uznemirilo je srpsku javnost. Dve nedelje nakon što su nađena tela četvoro rođaka, uhapšen je meštanin Davor Pernić. On je priznao zločin, a na imanju njegovog oca nađen je arsenal. U tom momentu Pernić nije pominjao Maju, ali je mesec dana posle hapšenja promenio iskaz i označio Maju kao svoju saučesnicu, kazavši da je njena ideja bila da počine zločin. Maja je uhapšena, a oboje su bili na psihijatrijskom veštačenju. Oboje su bili uračunljivi, utvrdili su veštaci.

Zabrana

Nakon što na oružju iz kog je pucano u žrtve na imanju u Velja Vrasni nisu nađeni Majini biološki tragovi, ona je puštena na slobodu. Međutim, po nalogu tužilaštva nedavno joj je oduzet pasoš, a zabranjeno joj je da sa ličnom kartom napusti Srbiju.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.