SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA DANAS JE ODLOŽENO: Jedno se još uvek ne zna, SVE STAJE DO DALJNJEG
Oliver Ivanović, Foto: Pritnscreen

optuženi tvrde da nisu krivi

SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA DANAS JE ODLOŽENO: Jedno se još uvek ne zna, SVE STAJE DO DALJNJEG

Obaveštenje o odlaganju tog procesa dobijen je od sudije koji vodi postupak

Objavljeno: 16.03.2020. 10:05h

Drugo pripremno ročište osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, koje je trebalo da bude održano danas u Specijalnom sudu u Prištini, odloženo je do daljeg, objavio je portal Kosovo onlajn.

Advokat Dejan Vasić kazao je za taj portal da je obaveštenje o odlaganju tog procesa dobio od sudije koji vodi postupak.

To obaveštenje dobio je i branilac Marka Rošića advokat Mahmut Haljimi koji je istakao da mu je sudija rekao da to ročište nije obavezno da se održi i da će njihovi prigovori na optužnicu biti uzeti u razmatranje, a rešenje će im biti dostavljeno u narednom periodu.

Na ročištu je bilo planirano da se sud izjasni o prigovorima i zahtevima odbrane da se optužnica odbaci, jer, kako su advokati ranije izjavili, "ne postoje valjani dokazi koji potvrdjuju dela koja se optuženim Srbima stavljaju na teret".

Za ubistvo Ivanovića optuženo je šestoro Srba, trojica sudjenje čekaju u zatvoru, dok je troje na slobodi - Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Silvana Arsović i za njih tužilac traži kućni pritvor.

Na prvom ročištu, 11. februara, svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Lider gradjanske inicijative Srbije, demokratija, pravda Oliver Ivanovića ubijen je 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media