IZ VMA STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo u kakvom su stanju pacijenti otrovani AMONIJAKOM
BIP fabrika, Foto: Printscreen/Instagram/Alex crni sine

incident u beogradu

IZ VMA STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Evo u kakvom su stanju pacijenti otrovani AMONIJAKOM

Kako se navodi, nakon zbrinjavanja u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA, 13 pacijenata je otpušteno kući, dok je petoro zadržano na kliničkom lečenju

Objavljeno:

Vojno-medicinska akademija (VMA) saopštila je da je danas usled izlaganja učesnika u saobaćaju toksičnom gasu kod fabrike BIP u Beogradu, na VMA primljeno 18 pacijenata i da se svi nalaze u dobrom opštem stanju.

Kako se navodi, nakon zbrinjavanja u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA, 13 pacijenata je otpušteno kući, dok je petoro zadržano na kliničkom lečenju radi dalje opservacije navedenih tegoba.

- Usled izlaganja učesnika u saobraćaju (putnika i vozača) toksičnom gasu danas je u Vojnomedicinsku akademiju, u 15.15 časova, primljeno 18 pacijenata sa tegobama u vidu nadraženog suvog kašlja, mučnine i povraćanja - navodi se u saopštenju VMA.

Kako se dodaje, nakon zbrinjavanja u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA, 13 pacijenata je otpušteno kući, dok je petoro zadržano na kliničkom lečenju radi dalje opservacije navedenih tegoba.

Svi pacijenti nalaze se u dobrom opštem stanju sa lakšom kliničkom slikom i van životne opasnosti, kaže u saopštenju.

Kako je ranije rečeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, u fabrici BIP, koja se nalazi na auto-putu Beograd-Niš, danas je došlo do curenja amonijaka, a nekolicina ljudi koji su prolazili pored fabrike javili su se u Hitnu pomoć zbog peckanja u disajnim organima i očima, kao i otežanog disanja.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.