AĆIMOV LEŠ SU NAŠLI U HODNIKU KUĆE: Mislili su da je pao i umro, A ONDA JE ISTRAGA POKAZALA JEZIVU ISTINU
ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

starac brutalno pretučen u toku noći u sopstvenoj kući

AĆIMOV LEŠ SU NAŠLI U HODNIKU KUĆE: Mislili su da je pao i umro, A ONDA JE ISTRAGA POKAZALA JEZIVU ISTINU

Leš je pronađen u hodniku, ali zna se da motiv nije bila pljačka

Objavljeno:

Aćim Stevanović (91) nasmrt je pretučen u noći između ponedeljka i utorka u svojoj kući u valjevskom Novom naselju!

Leš je pronađen u hodniku, a stvari u kući nisu bile ispremeštane, što ukazuje da motiv strašnog zločina nije bila pljačka.

Nije mu bilo pomoći

Izvor iz istrage kaže da se zločin dogodio u Stevanovićevoj kući u Ulici 4. jula, gde je starac živeo sam. Telo je pronašao juče ujutro Aćimov komšija, koji je odmah zatim pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

- Na prvi pogled izgledalo je kao da je Stevanoviću pozlilo, pa je pao u hodniku i udario glavom o zid, ali su tokom uviđaja na glavi i telu otkrivene brojne povrede koje su nanete udarcima. Leš je zatim, po nalogu tužioca, poslat na obdukciju, koja je nedvosmisleno pokazala da je Stevanović nasmrt pretučen nekim tupim predmetom, verovatno šipkom - rekao je izvor.

Starcu su, kaže on, slomljene jagodična kost i desna nadlaktica i imao je brojne modrice po celom telu.

- Smrt je nastupila nekoliko sati pre nego što je telo pronađeno. Vrata na Aćimovoj kući bila su otključana i nema tragova provale, što ukazuje da je poznavao ubicu i da ga je pustio u kuću. U kući nije bilo premetačine, a nije odneta ni manja količina novca koju je Stevanović imao i ništa ne ukazuje da je motiv ovog zločina bila pljačka - kazao je naš sagovornik.

Komšije nesrećnog starca su u šoku zbog stravičnog zločina. Aćim, kako su rekli, nije imao porodicu, ali je bio vitalan, uprkos poznim godinama, ali i druželjubiv.

Možda je i greška?!

- Njegova kuća je stara i skromna. Živeo je od penzije, ali niko ne zna da li je imao ikakvu ušteđevinu, nikad nije radio u inostranstvu. Aćim je, inače, dosta šetao, čitao je bez naočara, a često smo ga viđali kako ide u kladionicu. Niko nije čuo da se sa nekim posvađao, pa zato nikom nije jasno ko bi želeo njegovu smrt. Možda je sve bilo greška! Moguće je da je ubica pomešao Aćima sa nekim deviznim penzionerom u ovom kraju ili je starca neko pogrešno "tipovao", verujući da ima veću količinu novca kod sebe - priča komšija ubijenog Stevanovića.

Inspektori će u nastavku istrage saslušati sve Aćimove poznanike i rođake, kako bi se utvrdilo da li je neko imao motiv da ga ubije.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.