OVIH 5 SVEDOKA OTKRIVA KUDA SE KRETAO ZORAN U NOĆI KAD JE UBIJENA JELENA: Danas se nastavlja suđenje Marjanoviću
Foto: Emilija Jovanović

NASTAVAK SUĐENJA

OVIH 5 SVEDOKA OTKRIVA KUDA SE KRETAO ZORAN U NOĆI KAD JE UBIJENA JELENA: Danas se nastavlja suđenje Marjanoviću

Tu je i žena sa kozama!

Objavljeno: 09:59h

Suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović koje se dogodilo 2.aprila 2016.godine na nasipu u naselju Crvenka nadomak Borče, nastavlja se danas pred Višim sudom u Beogradu.

Optuženi za krivično delo teško ubistvo je njen suprug Zoran Marjanović, kome je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Inače, suđenje će se nastaviti saslušanjem svedoka. Evo koji bi svedoci danas trebalo da svedoče, i šta su rekli u istrazi.

Vid Stjepanović - meštanin Crvenke

Stjepanović je u istrazi ispričao da je na nekih 15 metara od mesta gde stanuje ugledao Jelenu na balvanu, pri čemu tada nije znao o kome se radi. Čuo je da su Zoran i Jelena razgovarali, a shvatio je da je u toku prepirka pri čemu je Jelena imala povišen ton. Oko 17.00 sati na istom tom mestu video je i sam Zoranovog oca sa Zoranovom ćerkom.

Radosava Marinković - žena sa kozama

- Oko 16.40 (...) ugledala sam jednog čoveka sa detetom od otprilike tri, četiri godine. Dete se nalazilo na nekih 20-ak metara udaljeno od tog čoveka, ne znam sa čime se dete bavilo, samo znam da je u jednom trenutku dete krenulo prema kozama i da je taj čovek detetu rekao ili Dano ili Jano "vrati se". (...) Negde oko 16.50 sati taj čovek koji je bio sa devojčicom je krenuo da se penje uz nasip, da se popne na trkačku stazu gore i ja sam tada primetila da taj čovek ima rep - rekla je u tužilaštvu Marinković.

Dragan Prvulović - meštanin Borče

Objasnio je kako je učio muškarca, ženu i dete na rampi deponije prema Boči koji s šetali, razgovarali, ali da se u jednom trenutku ženska osoba udaljila tako što se popela na nasip. On je izjavio da je siguran da su muškarac i žena bili Zoran i Jelena.

Milan Vukša - dežurni policajac PI Borča

- Prilikom te pretrage pronašli smo crnu gumicu za kosu pored samog kanala, na jednoj stazi koja postoji tu pored kanala, a ispostavilo se da je gumica nađena u blizini gde je kasnije pronađen leš. Kada smo jednom obišli teren, u povratku uočeno je na šiblju u kanalu, sa druge strane kanala jedan trag krvi, pa smo to obeležili i osigurali i potom otišli nazad do rampe gde se nalazi depopnija - rekao je on tokom istrage.

Aleksandar Knežević - dežurni policajac PI Borča

- Radnici UKP i vatrogasci su ostali do 3-4 sati. Znam da je bilo blizu zore, pa su se povukli, a ja i kolega Ćalić smo ostali da obezbeđujemo ovaj potez dok ne svane kada će se nastaviti pretraga. Pored nas nikog više nije bilo na nasipu - ispričao je dežurni policajac.

Nekoliko puta do sada, bilo je najavljeno svedočenje Jelenine sestre Teodore Krsmanović za današnje zakazano suđenje. Ona je takođe trebalo da prisustvuje suđenju 27. februara, međutim nije se pojavila jer je bila bolesna.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.