JUTKA NIJE DOŠAO U SUD ZBOG OBAVEZA, A SVE VREME JE BIO U KAFIĆU! Bio je u lokalu za koji zna CEO KRUŠEVAC
Milutin Jeličić, Foto: Printscreen

strašno

JUTKA NIJE DOŠAO U SUD ZBOG OBAVEZA, A SVE VREME JE BIO U KAFIĆU! Bio je u lokalu za koji zna CEO KRUŠEVAC

Zvaničniku SNS-a je opet odloženo suđenje!

Objavljeno: 14:27h

Sudija Osnovnog suda u Kruševcu Aleksandar Kocić naložio je prinudno dovođenje Milutina Jeličića - Jutke za 11.mart, kada mu je zakazano novo suđenje po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

Kao što su mediji objavilo,odložen je današnji pretres na kome je trebalo da bude reči o veštačenju mobilnih telefona sa kojih su, kako veruje tužilaštvo, poslate lascivne poruke oštećenoj Mariji Lukić, a u sudnici se nisu pojavili ni okrivljeni Jutka, tri svedoka odbrane, kao ni stručni saradnik odbrane Saša Krstić, zbog čijeg je nedolaska i odloženo suđenje.

U sudnici je bilo dovoljno vremena da se zainteresovanim stranama uruče rešenja nekoliko sudskih instanci po kojima se odbija zahtev odbrane o izuzećima postupajućeg sudije, Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu, ali odbrana insistira da se o ovim izuzećima izjasni Vrhovni kasacioni sud.

- Ponašanje okrivljenog i njegovog branilčakog tima je bruka i sramota i ovo su poslednji pokušaji da se nekako odloži osuđujuća presuda koja je potpuno izvesna na osnovu do sada izvedenih dokaza – navodi Borivoje Borović, punomoćnik oštećene Marije Lukić. - Sud može da odbaci sve njihove zahteve koji vode opsturkciji postupka, a ovo je očigledan primer. Sudija se ponaša i veoma odgovorno, jer je naložio privođenje okrivljenog, koji ismejava sud.

Borović dodaje da Jutka nije bio ni prošli put na suđenju, a da je prisustvovao književnoj večeri Vojislava Šešelja kasnije istog dana. Na prozivke odbrane u sudnici da je nepojavljivanje svedoka koje je predložio punomoćnik indikativno, kaže da je od svedokinja odustao, jer su zbog pretnji pobegle glavom bez obzira iz Brusa, kao i da smatra da na osnovu dosadašnjeg toka postupka ima dovoljno osnova za osuđujuću presudu.

- Sve vreme je okrivljeni imao pravično suđenje, ali ga izbegava, traži podršku izlizanih političara-iznosi Borović. - Luta očajno na ulicama i plače po kafanama, traži podršku od svojih zaposlenih, ali mislim da je svemu tome došao kraj.

Irena Đorđević, Jutkin advokat, napominje, da je Jutka verovatno ima obaveze, kao i da je na prošlom pretesu sudiji rečeno da risustvo okrivljenoh nije obavezno, što i stoji u Zakonu u krivičnom postupku.

- Stavili smo zahtev za izuzeće nekoliko sudskih instanci i samo predsednik Vrhovnog kasacionog suda o tome može da odlučuje, a sudija je ipak postupao – iznosi advokat Irena Đorđević, dodajući da “navodne žrtve” - svedokinje ponovo ne dolaze, iako je logučno da se pojave ukoliko su zaista povređene. - Takođe, odredio je privođenje Jeličića, što nije po zakonu, jer je to optužni predlog, skraćeni postupak i njegovo prisustvo nije obavezno. Odredio je novo ročište 11. marta, kraće od 8 dana, ne znam kako misli po ZKP da pozove druge advokate.

JUTKA BIO U KAFIĆU?

KakoNovosti saznaju iz više izvora, iako se nije pojavio na suđenju, okrivljeni Milutin Jeličić bio je u Kruševcu i to u kafiću "Pastel" u centru grada.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.