OGLASILA SE MAJKA MLADIĆA KOGA JE OBLJUBIO GORAN JEVTIĆ: Evo šta je rekla o presudi glumcu!
Oglasila se majka mladića koga je Goran Jevtić obljubio, Foto: Printscreen

NANOGICA

OGLASILA SE MAJKA MLADIĆA KOGA JE OBLJUBIO GORAN JEVTIĆ: Evo šta je rekla o presudi glumcu!

Posle informacije da je Jevtiću preinačena presuda, prema kojoj će desetomesečnu kaznu umesto u zatvoru služiti kod kuće bez elektronskog nadzora, se oglasio Viši sud u Somboru

Objavljeno:

Kao majka, nemam nikakav komentar na presudu. Nama je dovoljno da je glumac osuđen.

Ovo je za "Novosti", izjavila Jasmina Krčevinac, majka momka kojeg je avgusta 2014, kada je imao 16 godina, prema pravosnažnoj presudi donetoj prošle godine, obljubio glumac Goran Jevtić (41). Sa druge strane, oštećeni L. K. kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao da ne želi ništa da komentariše.

Posle informacije da je Jevtiću preinačena presuda, prema kojoj će desetomesečnu kaznu umesto u zatvoru služiti kod kuće bez elektronskog nadzora, se oglasio Viši sud u Somboru, navodeći da će glumac kaznu služiti kod kuće, ali sa - nanogvicom.

Kako nam je rekla Manela Operta Podunavac, portparol Višeg suda u Somboru, rešenjem sudije za izvršenje krivičnih sankcija ovog suda od 21. novembra 2019. odbijena je kao neosnovana molba Jevtićevog branioca radi izmene načina izvršenja kazne zatvora. Međutim, mesec dana kasnije, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, kojem je predsedavao sudija Nebojša Perović, usvojena je žalba osuđenog i njegovog branioca i preinačeno je rešenje sudije za izvršenje krivičnih sankcija, tako što je usvojena molba osuđenog i određeno da se kazna zatvora od 10 meseci, izrečena navedenom presudom, izvršava u prostorijama u kojima osuđeni stanuje, uz primenu elektronskog nadzora.

U obrazloženju odluke vanpretresnog veća, između ostalog se navodi da bi se svrha kažnjavanja mogla postići i izdržavanjem kazne kućnog zatvora. Sud je zatim naveo da Jevtić nije osuđivan, da nije bilo težih posledica kod oštećenog, kao i da se radi o izolovanom događaju u dosadašnjem životu okrivljenog. Veće je uzelo u obzir i da je Jevtić javna ličnost, glumac, pa je, kako se navodi, i sama osuda za ovakvo krivično delo izazvala osudu javnosti izraženu kroz medije, koja je nesumnjivo nepovoljno uticala na njegovu glumačku karijeru. To, kako smatraju, takođe predstavlja jedan vid sankcije, koja će uticati na osuđenog da ne vrši krivična dela.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.