LJUBU ZEMUNCA MAJKA JE TUKLA GAJTANOM OD PEGLE: Vaspitnu je dobio posle OVIH REČI, tad je postao VELIKI SRBIN
Vaspitnu je dobio posle OVIH REČI, Foto: Facebook printscreen/Puls asfalta

LEGENDE DEVEDESETIH

LJUBU ZEMUNCA MAJKA JE TUKLA GAJTANOM OD PEGLE: Vaspitnu je dobio posle OVIH REČI, tad je postao VELIKI SRBIN

Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja

Objavljeno:

Jedan od najžešćih momaka beogradskog asfalta Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac ubijen je 1986. godine ispred suda u Frankfurtu. Obarač je povukao Goran Vuković Majmun, a ko je "pravi ubica" i dalje je misterija.

I pre nego sto je stradao na frankfurtskom pločniku, Ljubomir Magaš je bio "legenda" jugoslovenskog, ali i evropskog podzemlja. Jugosloveni su ga zvali jednostavnije - Ljuba Zemunac.

Ljudi su govorili: umro je onako kako je i živeo! Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, čini se, ne baš slučajno, dvojica okorelih neprijatelja Ljuba Magaš i Goran Vuković.

Iako je važio za žestokog momka, Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja.

O njegovom životu i detinjstvu, u nastavcima je govorila majka Rosa Ćurčić, a u grupi "Legende devedesetih" objavljeno je kako ga je majka jednom pretukla kada je bio mali:

Mi smo živeli u Zemunu, Ljubi je tad bilo šest ili sedam godina (Na fotografiji dečak prodornog pogleda, stoji u sredini, ošišan na kratko). Bila sam član partije i nikad nisam potencirala nacionalnost. Međutim, tu gde smo živeli, to je dvorište sa 16 stanova. U samo jednom su bili Srbi. Imali su dve devojčice. Ostali su bili Hrvati, a i Ljuba je po ocu katolik. Ljuba pojuri jednu od devojčica i opsuje joj majku srpsku. Ja u šoku. A on je znao koliko je sati kad ga zovnem sa Ljubomire. Dođe gore i ja ga pitam šta je rekao onoj maloj. “Vidi kakva je bezobrazna”, kaže. Znam ja da je bezobrazna, nego šta reče? Pa dobro, opsovao sam joj majku. A kakvu majku? Valjda mu malo sine, pa reče da je svi psuju tako. Uzeh gajtan od pegle. Rekoh – a ko je tvoja majka, pa udri po njemu, ne pitaj kako je prošao. Ja sve mislim da je od tog dana postao veliki Srbin.ž

Više o ovom žestokom momku pročitajte na linkovima ispod:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.