POGINULA SNEŽANA KOJOVIĆ: Jeziva saobraćajna nesreća!
Snežana Kojović, Foto: Portal Krug

POSLEDNJE ZBOGOM

POGINULA SNEŽANA KOJOVIĆ: Jeziva saobraćajna nesreća!

Još 1970. godine, na opštejugoslovenskoj audiciji za spikere Radio Kraljeva, proglašena je najboljom od svih konkurentkinja

Objavljeno:

Vest da je Snežana Kojović (70) iz Čačka, putnica kombija, vršačkih registarskih oznaka, poginula 4. marta oko 14 časova, kada je vozilo iz još neutvrđenih razloga udarilo u zaštitini stub, sletelo sa auto puta i prevrnulo se, posebno je rastužila one koji su saznali da je u pitanju žena koja je obeležila početak istorije Radio Kraljeva, prenosi kraljevački Portal Krug.

Snežana, tada pod devojačkim prezimenom Cvijović, bila je prva spikerka Radio Kraljeva. Još 1970. godine, na opštejugoslovenskoj audiciji za spikere Radio Kraljeva, proglašena je najboljom od svih konkurentkinja (bilo ih je više od stotinu iz svih republika, sem Makedonije i Slovenije, bivše SFRJ), a u žiriju su tada bile legendarna spikerka Radio Beograda Draga Jonaš i Nada Andrejić, lektor - akcentolog.

- Snežanu, te 1970. godine, u Kraljevu, niko nije poznavao. Ona je, pročitavši konkurs u listu „Politika“, u to vreme distribuiranom širom SFRJ, poslala svoju prijavu. Stigla je iz Valjeva. Radeći dugo na Radio Kraljevu, Snežana Kojović je stekla mnoge svoje obožavaoce. Mnogi su je slušali pažljivo i učili se izgovoru.

Vreme i mesto sahrane Snežane Kojović biće naknadno objavljeni, navodi Portal Krug.

(Espreso.co.rs / /Portal Krug / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.