DEČACI (11) SU NAPASTVOVALI DEVOJČICU (14) NAOČIGLED SESTRE! Pokušala je da se odbrani, SVE SE DESILO POSLE ŠKOLE!
Nasilje / Ilustarcija, Foto: Profimedia

jezivo

DEČACI (11) SU NAPASTVOVALI DEVOJČICU (14) NAOČIGLED SESTRE! Pokušala je da se odbrani, SVE SE DESILO POSLE ŠKOLE!

Tužilaštvo u Novom Sadu ispituje zlostavljanje maloletnice 

Objavljeno: 02.03.2020. 10:28h

Dvojica dečaka zaskočili su devojčicu i uz pretnje počeli da je skidaju. Ona se branila i pokušala napadače da odgurne od sebe. Tom prilikom, zadobila je nekoliko ogrebotina po telu. 

Jedan dečak gurnuo je curicu i ona je pala na travu te joj pretio da će je napastvovati. Drugi jednaestogodišnjak je za to vreme trčao za drugom devojčicom, kako bi je sprečio da pomogne deci. 

Dvojica jedanaestogosišnjaka odranije su poznata lokalnoj policiji zbog sitnih krađa. Dečaci su iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva, lošijeg materijalnog stanja, iz romskog naselja Čerga. 

- Oni su svašta izgovorili i pretili im, da li su stvarno imali nameru da ih siluju, teško je tvrditi, ipak su jako mali. To su zanemarena deca koja u ovoj kritičnoj tački odrastanja treba da dobiju i našu podršku kako ne bi skrenula u nešto što ne želi niko da im se desi. Sve se odigralo posle škole oko 19h , gotovo u jednoj od najprometnijih ulica. Činjenica je i da su dva puta oborili devojčicu i pokušali da je skinu. Teško je reagovati u ovakvim incidentima kada su deca u pitanju , devojčici će to svakako ostati velika trauma, rekao je izvor Blica.

Međutim, napadnuta učenica uspela je na kraju da odgurne napadače i oni su pobegli. Lekar je kontatovao da ima ogrebotine po telu, ali da nema povrede koje bi ukazivale na seksualno zlostavljanje. 

U Bačkoj Palanci je od ovog nemilog događaja situacija veoma napeta , pa su tokom ovih dana primećene pojačane policijske patrole. 

O svemu je obavešten Centar za socijalni rad, kao i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koji je događaj kvalifikovao kao silovanje u pokušaju. 

Prema rečima školskog psihologa Branke Tišme, iznenađujuće je da su deca od 11 godina čine taj oblik seksualnog zlostavljanja.

-Dečaci u tom periodu nemaju tu vrstu zrelosti, ni emotivne ni fiziološke ni socijalne. To dolazi negde sa strane. Naša sredina je takva da nedovoljno razgovaramo sa decom i nedovoljno boravimo sa njima , kaže Tišma i dodaje da su deca u kontaktu sa sadržajima neprimerenim svom uzrastu. 

-Moramo ih učiti ljudskom odnosu, poštovanju samog sebe. Čak i da ima tu potrebu, dete bi trebalo da nauči da se suzdrži- dodaje ona. 

Važno je, dodaje, da se kod dece otkrije koja su njihova interesovanja, kako bi kroz aktivnost razvila socijalne vrednosti. 

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media