VELJKA JE NASMRT IZBO KOMŠIJA: Majka sad optužuje: INSPEKTOR SABOTIRAO SLUČAJ, HTEO JE DA OBRIŠE PORUKE UBICE
Suđenje se nastavlja 9. marta u Sremskoj Mitrovici, Foto: Printscreen / Facebook

NOVI DETALJI

VELJKA JE NASMRT IZBO KOMŠIJA: Majka sad optužuje: INSPEKTOR SABOTIRAO SLUČAJ, HTEO JE DA OBRIŠE PORUKE UBICE

Suđenje se nastavlja 9. marta u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno:

Nije bilo kraja prljavim igrama! Veliborka Vasiljević iz Laćarka, majka Veljka Vasiiljevića (18), koga je komšija Dušan Milanović (20) nasmrt izbo nožem pošto je poslao poruku: „Ako dobijem 10 godina, izaći ću sa 30 godina”, tvrdi da je jedan inspektor učinio sve da umanji krivicu optuženog!

Majka otkriva da je jedan od inspektora koji su vodili istragu pokušao da zameni Veljkov telefon kako bi sakrio da mu je Dušan pretio. Sve je, kako kaže, urađeno traljavo, od uviđaja do podizanja optužnice, s ciljem da se mnoge stvari zataškaju.

Tragedija koja je porodicu Vasiljević zavila u crno dogodila se 12. januara 2019. u Laćarku, kada je Dušan pozvao Veljka da se nađu na igralištu, a onda ga divljački ubadao nožem i na kraju mu zario sečivo direktno u srce.

- Otac optuženog pomoću svojih veza pokušava da umanji krivicu svog sina! To je radio i ranije kad god bi Dušan napravio neku glupost. Posle ubistva mog deteta, inspektor je uporno tražio šifru za Veljkov telefon! Stalno je imao neke izgovore - kao treba policiji, te telefon je kod njega, te u Beogradu ...

Nama ništa nije bilo jasno. Znali smo da je telefon uzet tokom uviđaja i pitali smo se šta će njemu šifra. Posle smo u papirima videli da su telefoni zamenjeni! Odmah smo reagovali i rekli da to nije telefon našeg sina, već ubičin! Inspektor je odmah počeo da se izvinjava. Bio je čak kod nas, govorio nam da to nikome ne pričamo, da se sve navodno dogodilo slučajno - kaže ucveljena majka i priseća se kako se potkrala navodna greška.

- Pored tela mog sina bila su dva telefona, a oni su pomešali koji je čiji telefon. Moj muž ih je pitao:

„Kako možete da ne vidite razliku? Kako možete to da uradite?“. U tom trenutku nismo shvatali o čemu se radi, ali smo vremenom sklopili kockice i uvideli da to nije bilo slučajno. Dušanov otac ima nekoliko advokata koji brane njegovog sina i pokušava da utiče na sve, od policije do tužilaštva. Sve mi je bilo jasno kada sam kobnog jutra otišla do Milanovića da ih pitam šta se dogodilo! Tada sam videla tog inspektora. Prošao je pored mene kao pored turskog groblja i otišao kod Milanovićevog oca. Ništa mi nije bilo jasno…

Umesto da bude kod nas, inspektor je celo jutro visio kod Milanovića! Sad mi je jasno da su se najverovatnije dogovarali kako da umanje Dušanovu krivicu. Znali su da je Dušan pretio mom sinu uoči ubistva, pa su na sve načine pokušali da obrišu poruke. Gotovo sam sigurna! - kaže Veliborka Vasiljević.

Suđenje se nastavlja 9. marta u Sremskoj Mitrovici.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.