OTKRIVENO JE KO SU DEČACI (11) KOJI SU POKUŠALI DA SILUJU DEVOJČICU (14): Bačka Palanka bruji o GNUSNOM DOGAĐAJU!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

pokušaj silovanja

OTKRIVENO JE KO SU DEČACI (11) KOJI SU POKUŠALI DA SILUJU DEVOJČICU (14): Bačka Palanka bruji o GNUSNOM DOGAĐAJU!

Jedan dečak gurnuo je curicu i ona je pala na travu te joj pretio da će je napastvovati.

Objavljeno:

Dvojica malolenika starih 11 godina pokušali su da siluju jednu devojčicu (14) u Bačkoj Palanci u blizini pravoslavne crkve kada se sa svojom sestrom vraćala iz škole.

Dvojica dečaka zaskočili su devojčicu i uz pretnje počeli su da je skidaju. Ona se branila i pokušala da napadače odgurne od sebe. Tom prilikom zadobila je nekoliko ogrebotina po telu.

Jedan dečak gurnuo je curicu i ona je pala na travu te joj pretio da će je napastvovati. Drugi jedanaestogodišnjak je za to vreme trčao za drugom devojčicom, kako bi je sprečio da pomogne sestri.

Kako se saznaje od ljudi bliskih istrazi, dvojica jedanaestogodišnjaka odranije su poznata lokalnoj policiji zbog sitnih krađa. Dečaci su iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva, lošijeg materijalnog stanja, iz romskog naselja Čerga.

- Oni su svašta izgovorili i pretili im, a da li su stvarno imali nameru da ih siluju, teško je tvrditi, ipak su jako mali. To su zanemarena deca koja u ovoj kritičnoj tački odrastanja treba da dobiju i našu podršku kako ne bi skrenula u nešto što ne želi niko da im se desi. Sve se odigralo posle škole oko 19 sati, gotovo u jednoj od najprometnijih ulica. Činjenica je i da su dva puta oborili devojčicu i pokušali da je skinu. Teško je reagovati u ovakvim incidentima kada su deca u pitanju, devojčici će to svakako ostati velika trauma – rekao je izvor.

Međutim, napadnuta učenica uspela je na kraju da odgurne napadače i oni su pobegli. Lekar je konstatovao da ima ogrebotine po telu, ali da ne nema povrede koje bi ukazivale na seksualno zlostavljanje.

U Bačkoj Palanci je od ovog nemilog događaja situacija veoma napeta, pa su tokom ovih dana primećene pojačane policijske patrole.

O svemu je obavešten Centar za socijalni rad, kao i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koji je događaj kvalifikovao kao silovanje u pokušaju.

Prema rečima školskog psihologa Branke Tišme, iznenađujuće je da deca od 11 godina čine taj oblik seksualnog zlostavljanja.

- Dečaci u tom periodu nemaju tu vrstu zrelosti, ni emotivne, ni fiziološke, ni socijalne. To dolazi negde sa strane. Naša sredina je takva da nedovoljno razgovaramo sa decom i nedovoljno boravimo sa njima – kaže Tišma, i dodaje da su deca u kontaktu sa sadržajima neprimerenim svom uzrastu.

- Moramo ih učiti ljudskom odnosu, poštovanju samog sebe. Čak i da ima tu potrebu, dete bi trebalo da nauči da se suzdrži – dodaje ona.

Važno je, dodaje, da se kod dece otkrije koja su njihova interesovanja, kako bi kroz aktivnosti razvila socijalne vrednosti.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.