ŠTA JE BILO PI*KICE, TATA TI KUPIO KOLA PA IZIGRAVAŠ MANGUPA?! Kneleta su prozivala četvorica, EVO KAKO SU ZAVRŠILI
Kneletu tad padne mrak na oči..., Foto: Printscreen/Youtube/Legende devedesetih

priča o kneletu

ŠTA JE BILO PI*KICE, TATA TI KUPIO KOLA PA IZIGRAVAŠ MANGUPA?! Kneleta su prozivala četvorica, EVO KAKO SU ZAVRŠILI

Kneletu tad padne mrak na oči...

Objavljeno:

Aleksandar Knežević Knele, kriminalac sa Voždovca i veliki prijatelj Đorđa Božovića Giške, imao je 21. godinu kada je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u hotelu "Hajat" 28. oktobra 1992. godine. Mnogi ga smatraju legendom beogradskog podzemlja, a smatra se da je jedan od poslednjih beogradskim kriminalaca koji su imali kakav-takav kodeks časti.

Ova priča, koja je objavljena na Instagram profilu "Legende devedesetih", govori u prilog toj verziji Kneletovog života:

- Knele je čuveni porše kupio od muža Suzane Mančić na Bubanj potoku. Auto je bio oštećen, jer je pre toga neko pucao na porše u Osijeku pošto je imao BG table. Knele je tek kupio porše i vozio se nekim uskim ulicama. Odjednom mu put prepreči neki Zastavin krš. Bio je to "Kec" ili "Tristać", sav gitovan, jedva upotrebljiv. Knele nije znao o čemu se radi, pomislio da nije možda murija. Uhvatio se rukom za pištolj i samo malo provirio glavom kroz prozor u pravcu tog krša.

Tada je ugledao trojicu, ili četvoricu Roma kako sede u kolima i kidaju se od smeha. Onaj glavni što sedi za volanom, obraća se dečku u poršeu (nije znao da unutra sedi Knele jer je tek kupio auto): "Šta je bilo p**kice, tata ti kupio kola, pa izigravaš mangupa?!" I tu udare u još jači smeh.

Kneletu tad padne mrak na oči. Izlazi iz kola sa prangijom, u majici na bretele (takozvana "siledžijka"), oni debeli lanci oko vrata... I ovi tek onda vide koga su prozivali i krenu da ga mole: "Knele brate, izvini, nismo znali, izvini kad te molimo..."

Knele ih natera da izađu iz kola, postroji ih u vrstu i tresne im po šamar-dva. Posle svakog šamara ih pita: "Kome je to tata kupio auto?" Onda se sažalio, pa im reče: "Sad begajte sa tim kršem da vas više nisam video." Oni su se još jednom izvinili, uleteli u kola i zbrisali. Knele se nasmejao, ušao u porše i nastavio da krstari ulicama Beograda.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.