GDE IH SVE VIŠE NE KRIJU? Mašta sakrivanja migranata u srpskim kombijima je upravo probila nebo
Bili u bunkeru kombija, Foto: Uprava carine

pronađeni

GDE IH SVE VIŠE NE KRIJU? Mašta sakrivanja migranata u srpskim kombijima je upravo probila nebo

U očajničkom pokušaju da se domognu neke od evropskih zemalja, migranti često rizikuju i sopstvene živote

Objavljeno: 15:14h

Pokušaji migranata da se skriveni u tovarima robe ilegalno prebace preko granice su svakodnevna pojava na gotovo svim prelazima ka EU. Zahvaljujući skenerima najnovije generacije, srpski carinici su od početka ove godine osujetili preko 260 takvih pokušaja, od čega je na granici sa Mađarskom otkriveno 146 ilegalnih ilegalnih migranata.

U očajničkom pokušaju da se domognu neke od evropskih zemalja, migranti često rizikuju i sopstvene živote. Upravo sa takvom situacijom susreli su se carinski i policijski službenici 27. februara 2020. godine na prelazu Kelebija, kada su iz skučenog prostora specijalno dograđenog „bunkera“ na putničkom kombiju izvukli četvoricu muškaraca.

foto: Uprava carina

Migranti su otkriveni kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje došao na red kombi „mercedes benc“ belgijske registracije.

foto: Uprava carina

Njime su putovala dvojica belgijskih državljana arapskog porekla, 36-godišnji vozač i njegov 21-godišnji saputnik, koji su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave za carinjenje. Vozilo je ipak upućeno na kontrolu mobilnim skenerom, kada je bilo jasno da na zadnjem delu kombija postoji specijalno dograđeni „bunker“, u kome su uočene četiri ljudske siluete.

Nakon fizičkog otvaranja pregrade, u skučenom prostoru su pronađena četvorica poluonesvešćenih migranata, bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su iz Sirije.

foto: Uprava carina

Samo tokom protekle nedelje na prelazu Horgoš otkrivena su 32 migranta, koji su skriveni među svežim voćem, automobilskim i kamionskim gumama, hranom za pse i mačke, aluminijumskim profilima i drugom robom u kamionskim tovarima pokušavali da se domognu Mađarske, odnosno EU.

foto: Uprava carina

Otkrivani su u hermetički zatvorenim i aktivnim hladnjačama, duplim krovovima ili podovima kombija i automobila, a bilo je i onih koje su carinici pronalazili dok su visili ispod kamionske šasije…

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.