ZLOČINCI KOJI NISU DOČEKALI KAZNU! Goran i Marko su brutalno poubijali svoje porodice, ali KAZNA IH NIJE STIGLA!
Zatvor / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

strašno

ZLOČINCI KOJI NISU DOČEKALI KAZNU! Goran i Marko su brutalno poubijali svoje porodice, ali KAZNA IH NIJE STIGLA!

Janković nije prvi zločinac koji nije dočekao presudu za svoje nedelo jer je iza rešetaka odlučio da digne ruku na sebe...

Objavljeno:

Novosađanin Goran Janković (38), kome je nedavno počelo suđenje zbog brutalnog ubistva supruge i njenih roditelja prošle godine u maju, obesio se juče u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. Janković nije prvi zločinac koji nije dočekao presudu za svoje nedelo jer je iza rešetaka odlučio da digne ruku na sebe...

Kako su za "Blic" saopštili iz Hitne pomoći, poziv iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija stigao je u 15.40, ali je ekipa lekara po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt.

Pripremno ročište u suđenju Jankoviću za zločin koji je počinio prošle godine i šokirao celu Srbiju, počelo je 3. marta. Tada su samo pregledani dokazi koji će biti izvođeni tokom postupka. Janković je prethodno na saslušanju u tužilaštvu do detalja opisao kako je, naočigled maloletnih sinova, macolom brutalno ubio suprugu i njene roditelje.

- Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila policiji zbog nasilja - pričao je Goran uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti, a onda nastavio:

"Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj".

Kako je "Blic" ranije pisao, Janković je zločin učinio naočigled svojih sinova kojima je po završetku krvavog pira kazao da ćute i nikome ne kažu da je "tata bio u kući".

Kada je Janković pobegao s mesta zločina, deca su pozvala ujaka i rekla mu šta se dogodilo. Muškarac je pozvao policiju i dojurio na lice mesta...

Janković je pobegao i naredna tri dana trajala je opsežna policijska potraga za njim. Okolinu Novog Sada nadletali su helikopteri, policija je blokirala sve izlaze iz grada, pretresane su sve napuštene lokacije... Trećeg dana ribari su primetili da na jednom praznom brodu gori svetlo i prijavili su policiji. Specijalci su upali u brod i pronašli Jankovića kako se skriva.

Prerezo grkljan razbijenim ogledalom

Vrlo sličan slučaj šokirao je Srbiju 2017. godine, kada je Marko Nikolić (43), inače optužen da je ugušio sina Mihaila (4) i ubio suprugu Maju Đorđević, prerezao sebi grkljan ogledalom koje je razbio u ćeliji Centralnog zatvora.

Zločin zbog kog se Nikolić našao u ćeliji Centralnog zatvora dogodio se jula 2017. godine. On je najpre ugušio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila, a zatim se sa njegovim telom dovezao do Centra za socijalni rad, gde je trebalo da se sastane sa bivšom suprugom i vrati joj dete.

Mrtvog sina uneo je u Centar, a onda se ustremio na bivšu suprugu Maju.

Nesrećna žena pokušala je da pobegne, ali ju je Nikolić sustigao, oborio na zemlju i usmrtio je sa 27 uboda. Tri radnika Centra za socijalni rad koji su priskočili Maji u pomoć povređeni su u okršaju sa Nikolićem.

Sukob je okončan tek kada su dvojica komunalnih policajaca oborila Nikolića, vezala ga i predala policiji.

Priveden je u Centralni zatvor, a nakon letnje pauze suda trebalo je da se nađe na optuženičkoj klupi. Međutim, 31. decembra 2017. godine, razbio je ogledalo u ćeliji i prerezao vrat staklićima. Prethodno je cimera koji je pokušao da ga spreči u suludoj nameri, takođe ubo slomljenim staklom. Četiri sata su se lekari borili za njegov život, međutim ipak je izdahnuo.

Majina porodica ispričala je medijima da joj je žao što ubica nije dočekao da čuje optužnicu kojom bi bio osuđen na maksimalnu kaznu.

Silovao ćerku, pa se obesio

Pet dana nakon što je doveden u Centralni zatvor zbog sumnje da je silovao ćerku, Dušan Vujković zvani Dule Mislođinac iz Obrenovca obesio se u samici kazamata u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Njegovom pritvaranju a zatim i samoubistvu prethodila je porodična drama...

Naime, Vujkovićeva 14-godišnje ćerka otišla je u policijsku stanicu 2008. godine i prijavila da ju je otac prethodnih godinu dana silovao. Sedam dana nakon te prijave Vujković se krio jer je čuo da u policiji postoji prijava, a onda se predao i određen mu je jednomesečni pritvor.

"Novosti" su svojevremeno prenele svedočenje njegove bivše supruge Sanje koja je ispričala da je bila razvedena od Vujkovića, ali da je svakodnevno obilazila kuću gde su živeli on i deca kako bi pospremila i donela im hranu.

Obilazeći porodicu o kojoj je vodila računa, Sanja je, kako ispričala za ovaj list, u više navrata na posteljini, peškirima, pa čak i na nekim delovima odeće najstarije ćerke viđala mrlje koje su joj se učinile sumnjivim.

- Pitala sam Dušana šta je to, a on mi je odgovarao: pa pobogu ženo tragovi od jogurta ili sline od dece kad imaju kijavicu. Ništa nije hteo da prizna a V. je, bojeći se da kaže šta joj otac radi, jer se plašila za moju i bezbednost braće i sestara, o svemu ćutala gotovo godinu dana - kazala je tada supruga.

Vujković je 24. januara 2008. godine u samici Centralnog zatvora izvršio samoubistvo vešanjem delom svoje odeće u samici gde je bio smešten. Pronašli su ga policijski čuvari.

Umro na žrtvin rođendan

Mladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca, koji je 26. juna 2010. silovao, a potom i zadavio osmogodišnju Mariju J., pronađen je mrtav 3. avgusta 2010. u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Stanari Ledinaca, nakon što se proširila vest o njegovoj smrti, u njegovoj smrti videli su pravdu.

- Drugačije nije trebalo ni da se završi. Monstrum je pronađen mrtav baš na dan kada se naša Marija rodila i kada bismo slavili njen rođendan - prokomentarisao je devojčicin otac Slobodan vest o smrti silovatelja. Kako je ranije "Blic" preneo, uzrok njegove smrti bio je srčani udar.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.