SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI BOSANCA NA PRELAZU: Kad su krenuli da mu pretresaju kamion, IMALI SU I ŠTA DA VIDE
Foto: Uprava carine

carina

SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI BOSANCA NA PRELAZU: Kad su krenuli da mu pretresaju kamion, IMALI SU I ŠTA DA VIDE

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH

Objavljeno: 27.02.2020. 12:45h

Carinici su 25. februara na prelazu Vrška Čuka otkrili da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra.

Zaplenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garedoba i obuća.

1 / 1 Foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH.

Mada je vozač kamiona, 40-godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju „macun“.

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki „kasio“, „armani“, „ges“, „šanel“, „roleks“ i „svarovski“, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova „karolina herera“, „dior“, „šanel“, „bulgari“, „roberto kavali“, „kenzo“, „armani“ i drugih.

1 / 1 Foto: Uprava Carine

Među krijumačrenom robom našlo se i preko 2000 odevnih predmeta,

– jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki „adidas“, „najk“, „levis“, „filip plejn“, „bos“ i sl.

1 / 1 Foto: Uprava carine

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana, saopšteno je iz Uprave carine.

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media