BRAĆA MAKROI USKORO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Iznosiće svoju odbranu JAVNO, nisu se ŽALILI, DANAS JE SVE DOGOVORENO
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen

EPILOG SLUČAJA

BRAĆA MAKROI USKORO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Iznosiće svoju odbranu JAVNO, nisu se ŽALILI, DANAS JE SVE DOGOVORENO

Do sada su se obojica branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu zakazao je za 8. april početak suđenja Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji, pošto je danas održano pripremno ročište u ovom procesu.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost i na njemu je utvrđivano koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi su se krakto izjasnili o krivici.

Na suđenju će imati priliku da prvi put javno iznesu svoju odbranu.

Maksimović i Milenković se nisu žalili na rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv njih, koja je podignuta u avgusta 2019.

Obojica su u pritvoru od hapšenja u februaru.

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se teteti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se Makimović i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Do sada su se obojica branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu.

Mediji su prethodnih meseci puno pisali o ovom slučaju, pored ostalog navodeći da je među Maksimovićevim klijentima bilo je poznatih sportista, političara, pilota i drugih ljudi na visokim funkcijama, kao i da on piše knjigu u pritvoru.

Šapčanin Maksimović je, kao što je poznato, već bio uhapšen u decembru 2014. godine, prilikom rutinske kontrole. Policija je nedugo zatim utvrdila da se bavio organizovanjem elitne prostitucije i da je radio sa sedam prostitutki, od kojih je pet uhapšeno. Tada su privedene Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Božana Vujinović.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.