OTKRIVENA STRAVIČNA ISTINA! Evo kako se MALČANSKI BERBERIN ZAISTA PONAŠA U ZATVORU! Niko ne može da veruje
Ninoslav Jovanović, Foto: Printscreen / Facebook

KONAČNO

OTKRIVENA STRAVIČNA ISTINA! Evo kako se MALČANSKI BERBERIN ZAISTA PONAŠA U ZATVORU! Niko ne može da veruje

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao Malčanski berberin, vraćen je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu nakon okončanog jednomesečnog psihijatrijskog veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Dane u zatvoru provodi mirno, a u ćeliji je sa još dvojicom osuđenika.

- Vraćen je u Niš za vikend gde se nalazi u ćeliji sa još dvojicom osuđenika. Ne pravi nikakve probleme, poštuje kućni red i ne pravi ekscese - kaže kratko izvor "Blica".

Psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao "Malčanski berberin", osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje M. K., završeno je prošle nedelje i on je iz Specijalne zatvorske bolnice vraćen u pritvor KPZ u Nišu.

Osumnjičeni Jovanović je na veštačenje upućen pre mesec dana, i to po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Portparol Višeg suda u Nišu Ana Ristić Gajić tada je rekla za "Blic" da ovo veštačenje po zakonu traje 15 dana, a da se, kako propisi nalažu, može produžiti za još najviše petnaest.

U slučaju Ninoslava Jovanovića to je i urađeno. U ovom momentu još nije poznato šta piše u nalazu veštaka, da li je osumnjičeni Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Nalaz veštaka će biti dostavljen sudu i tužilaštvu, a posle psihološke procene istraga će se opredeliti o eventualnom podizanju optužnice ili donošenju odluke o lečenju u specijalnoj ustanovi.

Hapšenje na groblju

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, nedelju dana nakon što je devojčica koju je kidnapovao nađena u vikendici u Pasjači i 17 dana nakon što ju je oteo na putu do škole u mestu Suvi Dol kod Niša.

Dvanaestogodišnju devojčicu oteo je na putu do škole 20. decembra. Kako je kasnije utvrđeno, monstrum je devojčicu u 7.28 presreo na putu, lažno joj se predstavio kao majstor koji treba da ode do škole, prevario je da uđe s njim u automobil, a onda je oteo.

Ubrzo je shvaćeno da je devojčica oteta i započeta je opsežna policijska potraga za njom, a onda je trećeg dana potrage utvrđeno da iza otmice stoji upravo on, Malčanski berberin, višestruki povratnik koji ima bolesnu maniju da svoje žrtve šiša, a potom siluje.

Za njim i detetom je u potragu krenulo više od 800 policajca i dobrovoljaca.

Monstrum je dete vodio po šumama, skrivao je u rupama u zemlji, skrovištima koja je mesecima unapred pravio, a potom i u napuštenim kućama u selima po kojima se ranije motao i u kojima je znao gde je najbezbednije da se sakrije. Nakon deset dana potere koju je pratila cela Srbija, u selu Pasjača, u napuštenoj vikendici pronađena je devojčica, ali je "Malčanski berberin" uspeo da utekne policiji.

Potraga se intenzivno nastavila za njim i narednih dana. Bilo je hladno, ali monstrum je uspešno bežao pred policijom. Meštani Malče 5. januara javili su policiji da je Jovanović viđen u Malči, gde je nešto kasnije i uhapšen na lokalnom groblju. On je, kako je saopšteno, odmah legao na zemlju i nije se opirao hapšenju.

Na saslušanju je do detalja opisao kako je ukrao automobil i odlučio da otme devojčicu tog dana kada ju je sreo, predstavljajući se kao električar koji radi u njenoj školi i pozivajući je da krene s njim do tamo. Monstrum je na saslušanju rekao da je devojčicu šišao i zlostavljao u više navrata, a da joj je, kada je pokušala da pobegne, pretio da će joj ubiti oca.

Na robiji proveo 22 godine

Jovanović je na prethodnim suđenjima priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatri koji su nakon ranijih otmica i silovanja učestvovali u veštačenjima ocenili su da su emocije i nagoni Jovanovića bolesni, ali je svestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu. Na prethodnom suđenju, veštaci su ga opisali kao osobu koja "nije duševno obolela, ali ima psihopatsku strukturu ličnosti" i nesumnjivo su zaključili da postoji mogućnost da ponovi krivično delo. Jovanović je čak 11 puta bio osuđivan i osumnjičen za više od 30 krivičnih dela - od krađe i teške krađe pa do obljube i čak silovanja. U zatvoru je proveo skoro polovinu života, tačnije 22 godine.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.