NEKA ZAUVEK OSTANE NA ROBIJI, TAMO MU JE MESTO! Oglasila se majka devojčice (12) koju je oteo Malčanski berberin!
Oglasila se majka devojčice (12) koju je oteo Malčanski berberin!, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Facebook

STRAŠNO!

NEKA ZAUVEK OSTANE NA ROBIJI, TAMO MU JE MESTO! Oglasila se majka devojčice (12) koju je oteo Malčanski berberin!

Završeno psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića koje je trebalo da oceni da li ga čeka robija ili lečenje, a odluku će dočekati u niškom zatvoru.

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski berberin, vrača se u niški zatvor pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu okončano njegovo psihološko veštačenje.

Ovaj nalaz treba da oceni da li je Ninoslav bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno da li ga čeka robija ili lečenje. Aleksandra Karimanović, majka otete devojčice kaže za medije da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka - i to zauvek.

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu 12-godišnje devojčice, trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, piše Srpski Telegraf.

Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a zasad nisu poznati javnosti. Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnjakinju devojčicu.

Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Majka otete devojčice je izjavila za medije da za Ninoslava postoji samo jedna pravedna odluka.

- Jeste dugo trajalo veštačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvek tamo ostane - rekla je Aleksandra Karamanović za medije.

Malčanski berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio devojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspeo da pobegne. Devojčica je neko vreme provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Jovanović je, inače, pušten iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je odslužio.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.