SPASITE MI DETE! Ovim rečima je SLEPA majka htela da spasi nepokretnog SINA! UZALUD JE DOZIVALA POMOĆ
Plamen, ilustracija, Foto: Printscreen

tuga

SPASITE MI DETE! Ovim rečima je SLEPA majka htela da spasi nepokretnog SINA! UZALUD JE DOZIVALA POMOĆ

Bojan Đ. je bio skoro potpuno nepokretan, a u kući je živeo sa svojom maltene slepom majkom Dušicom koja je, kada je požar uzeo maha, jutros na sve načine pokušala da mu spasi život i tom prilikom je povređena

Objavljeno: 17.02.2020. 15:53h

"Bio sam u dvorištu kada sam čuo Dušicu kako doziva: 'Spasite mi dete, spasite mi dete'. Videla se vatra i dim je kuljao na sve strane. Sa komšijama smo utrčali u kuću u pokušaju da spasimo Bojana, ali smo tamo zatekli samo njegovo telo jer je cela prostorija već bila u plamenu".

Ovim rečima Dejan Đ, brat od strica Bojana Đ. (43), muškarca koji je stradao u požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u Prćilovicama kod Aleksinca, opisuje tragediju koja se jutros odigrala.

Podsećanja radi, Bojan Đ. je bio skoro potpuno nepokretan, a u kući je živeo sa svojom maltene slepom majkom Dušicom koja je, kada je požar uzeo maha, jutros na sve načine pokušala da mu spasi život i tom prilikom je povređena.

Dejan objašnjava da je Dušica jutros izašla ispred kuće i dozivala pomoć, a njegova pretpostavka je da je požar izazvao pikavac cigarete ili žar koji je ispao iz peći.

- Bojan je bio u dnevnoj sobi gde postoji i peć, a Dušica je bila u susednoj sobi i kada je osetila dim pokušala je da uđe kod njega u sobu koja je već bila u plamenu. Kada je otvorila vrata, plamen joj je uhvatio lice, pa je tako i zadobila opekotine. Pokušala je da ga izvuče iz kuće, ali nije uspela. Kada je moj sin Nikola ušao sa komšijom Stefanom, zatekli su samo njegovo telo pored kreveta. Odmah smo počeli da gasimo požar, došli su i vatrogasci, pa je vatra ugašena, ali Bojanu nije bilo spasa - kaže Dejan za "Blic".

On objašnjava da je Bojan bio slabo pokretan i da je hodao uz pomoć štaka od pre dve godine kada je pao i povredio kuk, a da je Dušica radila kao učiteljica u Lipovcu, aleksinačkoj opštini, nakon čega se pre par godina penzionisala, te dodaje da je žena bila skoro potpuno slepa.

Prćilovica požar

Dušica je imala još jednog sina koji je živeo u Francuskoj, ali je on, prema priči rođaka, stradao pre nekoliko godina i sahranjen je na lokalnom seoskom groblju.

"Bojan nije često izlazio iz kuće"

Jedan od komšija kaže da se Bojan teško kretao i da ga nisu često viđali da izlazi iz kuće.

- Video sam ga pre nekog vremena kako je izašao iz kuće, jedva je hodao na štakama. Išao je veoma sporo, korak po korak, a butine su mu bile tanke kao ruka - kaže komšija.

Uviđaj su izvršili pripadnici aleksinačke policije koji rade na utvrđivanju uzroka požara i rasvetljavanju svih okolnosti tragedije.

Bonus video:

(Espreso.rs / Blic)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media