MUP: Skladištenje droge sa Jovanjice i merenje prisustva THC urađeno u skladu sa zakonom
Jovanjica, Foto: MUP

otkriveno

MUP: Skladištenje droge sa Jovanjice i merenje prisustva THC urađeno u skladu sa zakonom

U saopštenju stoji da je u zaplenjenoj količini narkotika utvrđeno veće prisustvo THC-a od dozvoljenog za više od 0,3 odsto, o čemu je kako se navodi, obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal

Objavljeno: 17:01h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su policajci koji su učestvovali u akciji zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu "Jovanjica" u blizini Stare Pazove, "sve mere i radnje preduzeli u skladu sa zakonom, između ostalog i kada je reč o merenju prisustva količine THC-a u marihuani, i skladištenju zaplenjene droge".

U saopštenju stoji da je u zaplenjenoj količini narkotika utvrđeno veće prisustvo THC-a od dozvoljenog za više od 0,3 odsto, o čemu je kako se navodi, obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Veštačenje je izvršeno u skladu sa naredbom nadležnog suda, a na predlog tužilaštva. Nakon sušenja zaplenjene marihuane ona je, na osnovu naredbe nadležnog suda, propisno upakovana i čuva se u posebno opremljenom skladištu u Policijskoj upravi za grad Beograd, kako je to predvidjeno i zakonom", stoji u saopštenju MUP-a.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je ranije danas da li je obavljeno veštačenje zaplenjene marihuane kako bi se utvrdio procenat sadržaja THC-a (tetrahidrokanabilnol, aktivni sastojak marihuane).

On je upitao i kolika je vrednost zaplenjene indijske konoplje i koliko je tačno zaplenjeno, odnosno da li je količina ostala ista kao što je prvobitno saopšteno, odnosno 650 kilograma marihuane i 65.000 biljaka.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.