SNAJPERU SU POSTAVILI BOMBU, TO JE URADIO AMATER? Novi detalji istrage o eksploziji džipa Slobodana Milutinovića
Slobodan Milutinović, Foto: Facebook

EPILOG SLUČAJA

SNAJPERU SU POSTAVILI BOMBU, TO JE URADIO AMATER? Novi detalji istrage o eksploziji džipa Slobodana Milutinovića

Automobili koje je koristio Milutinović su bili meta napada

Objavljeno: 09:32h

Operativci novosadske policije i forenzičari, i u četvrtak ujutro su nastavili uviđaj na uglu ulica Alekse Šantića i Puškinove, na mestu gde je u sredu uveče, iz još neutvrđenih razloga eksplodirao "porše kajen", u kojem se u tom trenutku nalazio Slobodan Milutinović (34), poznatiji kao Snajper. On je pukom srećom samo lakše povređen, a delova vozila je bilo na nekoliko metara od mesta eksplozije.

Utvrđuje se i ko je i zbog čega pod skupoceni automobil podmetnuo eksploziv. Istraga se vodi u nekoliko pravaca, a ne isključuje se mogućnost da je eksplozija usledila kao upozorenje, odnedavnom čelniku novosadskog FK Kabel, koji je odranije poznat policiji. Istražuje se da li je i sa kim i zbog čega bio u sukobu.

Prema nezvaničnim saznanjima, eksplozivna naprava je bila postavljena u prednji deo vozila, a snažan prasak odjeknuo je u trenutku kada je Milutinović pokrenuo auto, nameravjući da izađe sa parkinga. U "poršeu" su se, navodno, aktivirali vazdušni jastuci, a on je ispao napolje. Tom prilikom, zadobio je povredu desnog skočnog zgloba, posekotinu šake i oguljotinu na levom kolenu.

Protiv Milutinovića, kako saznajemo, policija je podnela 15 krivičnih prijava, između ostalog za pokušaj ubistva 2017. u Beogradu na stadionu u Humskoj, kada je pretučen i teško povređen D. S. Osim za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, protiv ovog Novosađanina pisane su prijave i zbog neovlašćenog posedovanja oružja, trgovine drogom, nanošenja povreda, ugrožavanja sigurnosti.

I pre preksinoćne eksplozije, automobili koje je koristio Milutinović su bili meta napada. Najpre je novembra 2013. zapaljen džip "mercedes" novosadskih registarskih oznaka koji je bio parkiran u Ulici Kosančić Ivana. Skupocena kola, registrovana na ime njegove tadašnje devojke, Snajper je koristio na osnovu pisanog ovlašćenja.

Pet godina kasnije, na parkingu u Krilovoj ulici, u namerno izazvanom požaru, izgoreo je "volvo XC 90", koji je Milutinović uzeo na lizing. U javnosti se tada spekulisalo da bi paljenje automobila eventualno moglo imati veze sa tadašnjim dešavanjima u FK Vojvodina, jer su nekoliko dana pre toga, pojedini navijači, članovi Skupštine kluba medijima prosledili saopštenje u kojem su kritikovali rukovodstvo, apelujući na ostale navijače da ne dozvole urušavanje kluba.

Eksploziv postavio amater?

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, eksploziv je ispod "poršea" najverovatnije postavio neki amater, jer je detonacija ostavila veći krater na betonu nego na automobilu. Bomba je najverovatnije aktivirana daljinskim upravljačem.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.