VELIKI OBRT U SLUČAJU NESTALOG KUVARA U HRVATSKOJ! Policija ga je pronašla i NASTAO JE MUK OD PRIZORA!
Ilustracija, Foto: Printscren

šok

VELIKI OBRT U SLUČAJU NESTALOG KUVARA U HRVATSKOJ! Policija ga je pronašla i NASTAO JE MUK OD PRIZORA!

Kulinarski majstor uhvaćen je 7. februara u Sloveniji

Objavljeno:

Kulinarski majstor uhvaćen je 7. februara u Sloveniji nakon što su slovenski policajci u njegovom automobilu pronašli veću količinu droge u bocama.

“Hvala svima na brizi, pomoći, požrtvovanosti i svim informacijama. Brat je živ, ali ga još nisam videla ni čula. Hrvatski policajci su mi rekli neka ga tražim po Sloveniji, bez ulaženja u ikakve detalje. I sad sam tu, na slovenskom tlu, obišla sam nekoliko gradova, policijskih stanica. Niko mi ništa ne želi reći. Ne znam bih li plakala ili vrištala. Nek mi barem neko kaže: ‘Tu je. Živ je. Pritvoren je. Ne možete njemu.’ Ali ja se još nisam uverila da je on živ”, rekla nam je Jelena Markus, sestra kulinarskog stručnjaka iz Srbije Dejana Markusa (44), kojem se od 7. februara u Zagrebu gubi svaki trag.

Kako saznajemo, Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenski policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora saznajemo kako je Markus prevozio amfetamin, tačnije tri litre amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su u pretresu. Odmah su mu stavljene lisice na ruke te je odveden u policijsku postaju na obradu, a s obzirom na to da je reč o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

Dok su za njim intenzivno od vikenda, dakle šest dana, tragali članovi porodice, poznanici i prijatelji, Markus je bio iza rešetaka, u zatvorskoj ćeliji u Mariboru!

Poslovni neuspeh

Je li drogu u Sloveniju uneo iz Hrvatske te ju je nameravao proturiti nekom dileru ili krajnjim korisnicima ili ju je pak nabavio upravo tamo s ciljem da poboljša svoj loš budžet uzrokovan poslovnim neuspehom, nije poznato. Takođe, nepoznato je odakle mu droga i je li u toj nepromišljenoj narkoavanturi bio sam ili je imao i pomagače.

Njegova sestra ne može doći k sebi od šoka jer je vest o bratovom hapšenju saznala iz medija.

- Uhvaćen s drogom? Ne mogu verovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on ni ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je zaista pritvoren, ne mogu verovati da bi bio toliko bezosećajan da porodicu ne obavesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo - zaključila je Markusova sestra.

Velika potraga

Podsetimo, Markus se proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji “Kuvati sa srcem”, a po dolasku u Hrvatsku krajem 2012. svoje kulinarske veštine u jednom je trenutku zamenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali “čovekom vinom”. Otvorio je vinariju u zagrebačkoj Vlaškoj, a potom lansirao i butik knedli u Oktogonu, međutim sve je bilo kratkog veka. Početni uspesi pretvorili su se u debakl pa su trpela finansijska poslovanja njegovih firmikoje su završile u stečaju.

Poslednji put prijatelji i poznanici čuli su se s njim u petak predveče. Otad mu je mobilni isključen, a nekima je rekao, pa i svome stanodavcu s kojim se inače druži, da će za vikend možda skoknuti do Splita na jednu manifestaciju vina. Njegov ugašeni mobilni aktivirao je lavinu zabrinutih prijatelja, a ponajviše članova porodice jer Markus je od 0 do 24 bio aktivan na telefonu i na društvenim mrežama.

Potragu za Dejanom javno je pokrenula njegova sestra, a lično je u policijskoj stanici na zagrebačkoj Trešnjevci, u ime porodice koja živi u Beogradu, prijavu o nestanku podneo Dejanov prijatelj. U međuvremenu su okrenuli stotine telefonskih brojeva. Nazvali sve bolnice, hotele. Svima je ime Dejana Markusa bilo nepoznato. Sve dok u četvrtak prepodne Markusovoj sestri Jeleni, koja je upravo doputovala u Zagreb, nije stigao policijski poziv. Radosna vest da je brat živ ubrzo se pretvorila u novu brigu. Jer ona ga još nije uspela videti, a ni čuti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.